реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Селяни проти сміттєпереробного заводу. Зате самі палять сміття

Громадське обговорення у Кіптівській громаді показало категоричну незгоду селян з намірами інвестора побудувати у селі Підлісне сміттєпереробний завод. Всі одностайно проголосували проти і підприємець Сергій Голуб має намір шукати інше місце для заводу і уже не в Чернігівській області.

Кіптівській громаді він обіцяв 250 нових робочих місць, зарплату – від 12 до 35 тисяч гривень та 20 мільйонів гривень податків. Він запевняв, що завод буде повністю екологічним, не буде жодних викидів у повітря, не буде ніяких запахів, але селяни були невмолимі. Вони вважають, що працюватимуть на заводі безхатьки, які принесуть з собою пияцтво та інші соціальні проблеми, навколо буде стояти сморід тощо. Люди обурювалися, що агрохолдинги заливають поля отрутою, від якої гинуть бджоли і страждають люди, а тут, на їх думку, взагалі не буде чим дихати.

Інвестор Сергій Голуб планував побудувати завод за рік, ні місці закинутої ферми, біля лісу. Нині тут сільське сміттєзвалище. Якраз від нього і йде сморід та дим, бо селяни самі періодично спалюють тут сміття. Проте заводу для його переробки не хочуть.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:сміттєпереробний завод, Кіптівська ОТГ, громадське обговорення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar