реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Сейф депутата - бютівця довелося випилювати

Наразі маємо офіційне підтвердження слідчих дій, деякі подробиці та фабулу інцидентна з обласним депутатом, про що я писав раніше.

Обшуки приміщень та помешкання депутата проводили кількома оперативними групами. Обшукували його баню в районі Ніфара, конюшню та власне помешкання. Оперативники вилучили гроші, велику кількість документів та комп’ютери. Слідчим навіть двелося випилювати сейф, оскільки депутат вочевидь відмовився відкрити його добровільно. Правда сам Сергій Охонько стверджує, що ніяких сейфів не пиляли.

Правоохоронці перевіряють причетність депутата до викрадення коштів на ремонт лосинівської школи та оборудок з бюджетними коштами.

З джерел відомо, що для депутата обшук в його помешканнях став суцільною несподіванкою. Він спочатку навіть спробував увімкнути ознаки неадекватності поведінки, але спеціальні люди пояснили товаріщу, що треба поводитися чемно і не хуліганити.

Суть справи, наскільки стало відомо, полягає в наступному:

13.12.2017 року без проведення процедури відкритих торгів укладено договір підряду в капітальному будівництві № 455 по огородженню території Спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІІ пусковий комплекс) між САЗ ОРСЦЗ ДСНС України, в особі командира ОСОБА_4 та ПП «Євроскло Плюс» (ЄДРПОУ 35281087), в особі директора ОСОБА_6 на загальну вартість 450 000,00 гривень.

22.12.2017 року САЗ ОРСЦЗ ДСНС України на рахунок ПП «Євроскло Плюс» сплачено 450 000,00 грн. по договору № 455 на підставі акту виконаних будівельних робіт № 1 від 21.12.2017, тобто проведено повний розрахунок за договором.

ПП «Євроскло Плюс» переганяли гроші через ТОВ «Росбуд»
ПП «Євроскло Плюс» має в керівництві батьків депутата - Охонько Микола Олексійович та Охонько Ганна Степанівна
Скоріш за все ми стали свідками чергової схеми з розкрадання бюджетних коштів. Тим паче, згідно конфіденційних джерел ТОВ «Родосбуд» має всього два працівника: директор Володимир Хоменко, який є сином члену Ніжинського виконкому від ВО «Батьківщини» Тамари Хоменко та колишнім працівником виконкому та бухгалтер – Охонько Ганна Степанівна, мати «героя» нашого розслідування.

Далі публікую постанову суду, де стає ясним, чому так рішуче діяли правоохоронці.

Державний герб України
Справа № 740/154/18
Провадження № 1-кс/740/14/18

УХВАЛА
про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів
12 січня 2018 року м.Ніжин
Слідчий суддя Ніжинського міськрайонного суду
Чернігівської області Пантелієнко В.Г.
з участю секретаря Філоненко О.В.,
старшого слідчого СВ Ніжинського ВП ГУНП
в Чернігівській області Гребенюк І.Л.,

розглянувши клопотання старшого слідчого Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Гребенюк І.Л., погоджене з прокурором Ніжинської місцевої прокуратури Сидоренком О.В., заявлене у межах кримінального провадження, внесеного 23 грудня 2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017270000001650, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИЛА:

11 січня 2018 року старший слідчий Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Гребенюк І.Л. звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Ніжинської місцевої прокуратури Сидоренком О.В., в якому зазначає, що у провадженні Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області перебувають матеріали досудового розслідування за № 12017270000001650 від 23 грудня 2017 року за фактом внесення до актів виконаних будівельних робіт завідомо неправдивих відомостей щодо виконання робіт по будівництву огорожі аеродрому Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з боку службових осіб ТОВ «Родосбуд» та ПП «Євроскло Плюс».

Досудовим розслідуванням було встановлено, що за результатами проведення процедури відкритих торгів 06 листопада 2017 року укладено договір підряду в капітальному будівництві № 361 по огородженню території Спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ пусковий комплекс) між Спеціальним авіаційним загоном Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, в особі командира ОСОБА_4 та ТОВ «Родосбуд» (ЄДРПОУ 41307055), в особі директора ОСОБА_5 Загальна вартість будівельно-монтажних робіт за договором становить 2 050 000,00 гривень.

27.11.2017 року САЗ ОРСЦЗ ДСНС України на рахунок ТОВ «Родосбуд» сплачено 340926,00 гривень по договору № 361 на підставі акту виконаних будівельних робіт № 1 від 23.11.2017 року.

05.12.2017 року сплачено 407953,00 гривень по договору на підставі акту виконаних будівельних робіт № 2 від 29.11.2017 року.

13.12.2017 року сплачено 600 077,00 гривень на підставі акту виконаних будівельних робіт № 3 від 11.12.2017 року.

22.12.2017 року сплачено 701044,00 гривень на підставі акту виконаних будівельних робіт № 4 від 21.12.2017 року, тобто проведено повний розрахунок за договором.

Також встановлено, що 13.12.2017 року без проведення процедури відкритих торгів укладено договір підряду в капітальному будівництві № 455 по огородженню території Спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІІ пусковий комплекс) між САЗ ОРСЦЗ ДСНС України, в особі командира ОСОБА_4 та ПП «Євроскло Плюс» (ЄДРПОУ 35281087), в особі директора ОСОБА_6 на загальну вартість 450 000,00 гривень.

22.12.2017 року САЗ ОРСЦЗ ДСНС України на рахунок ПП «Євроскло Плюс» сплачено 450 000,00 грн. по договору № 455 на підставі акту виконаних будівельних робіт № 1 від 21.12.2017, тобто проведено повний розрахунок за договором.

За результатами проведення огляду місця події встановлено, що роботи за зазначеними вище договорами виконані не в повному обсязі, що свідчить про внесення до актів виконаних будівельних робіт завідомо неправдивих відомостей щодо виконання робіт по будівництву огорожі аеродрому.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою всебічного і повного розслідування та використання як доказів, виникає необхідність у здійсненні тимчасового доступу та можливості вилучення ряду документів, що стосуються виконання даних робіт та знаходяться у володінні Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України (код ЄДРПОУ 33965532), юридична адреса: Чернігівська область м. Ніжин вул. Космонавтів.

У судовому засіданні старший слідчий СВ Ніжинського ВП ГУНП Гребенюк І.Л. просила задовольнити клопотання із зазначених у ньому підстав.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України неприбуття представника особи, у володінні якої знаходиться зазначена інформація, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Перевіривши додані до клопотання матеріали, заслухавши слідчого, слідчий суддя дійшла висновку про можливість задоволення клопотання, оскільки доведено наявність підстав вважати, що зазначена у клопотанні інформація перебуває у володінні Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відповідно до ст.161 КПК України вона не становить собою або не включає речей і документів, до яких заборонено доступ та доведено неможливість встановити обставини іншими способами, які передбачається довести за допомогою зазначених у клопотанні документів.

Керуючись ст.ст.159,163, 164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання старшого слідчого СВ Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Гребенюк І.Л. задовольнити.

Надати старшому слідчому Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Гребенюк Ірині Леонідівні, слідчому Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Івашко Олегу Миколайовичу, оперуповноваженому міжрайонного відділу №2 (м. Ніжин) управління захисту економіки в Чернігівській області Пархоменко Павлу Олександровичу, оперуповноваженому міжрайонного відділу №2 (м. Ніжин) управління захисту економіки в Чернігівській області Рожку Андрію Миколайовичу дозвіл на тимчасовий доступ та можливість вилучення наступних документів:

-договору № 361 підряду в капітальному будівництві від 06.11.2017 та договору № 455 підряду в капітальному будівництві від 13.12.2017 року з додатковими угодами, додатками, договірною ціною, зведеним та локальним кошторисами, підсумковою відомістю ресурсів;

-договору на надання послуг технічного нагляду, актів прийому-передачі наданих послуг, рахунків на оплату послуг, платіжних доручень по огородженню території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області;

-проектно-кошторисної документації робочого проекту огородження території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області зі змінами, корегуванням та експертними звітами щодо розгляду проектної документації (кошторисна, технічна та технологічна частина проектної документації);

-довідки про вартість виконаних будівельних робіт (КБ-3);

-актів приймання виконаних будівельних робіт (КБ-2в);

-підсумкових відомостей ресурсів до них;

-локальних кошторисів;

-розрахунків загальновиробничих витрат;

-рахунків на оплату виконаних робіт;

-документів, які стали підставою для оплати виконаних будівельних робіт;

-платіжних доручень по огородженню території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області;

-рішення про затвердження проектно-кошторисної документації по огородженню території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області;

-дозволу на початок виконання робіт по огородженню території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області;

-тендерної документації на закупівлю по огородженню території спеціального авіаційного загону залізобетонним парканом протяжністю 15 км з виділенням пускового комплексу по огорожі (ІІ, ІІІ пусковий комплекс) по вул. Космонавтів в м. Ніжині Чернігівської області, що знаходяться у володінні Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України (код ЄДРПОУ 33965532), юридична адреса: Чернігівська область м. Ніжин вул. Космонавтів.

Ухвала може бути пред'явлена до виконання у місячний строк з дня постановлення.
Особа, яка пред'являє дану ухвалу до виконання, зобов'язана вручити її копію особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів та залишити опис документів, які вилучаються на підставі ухвали слідчого судді, а на вимогу володільця - залишити копії вилучених документів.
Наслідком невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів може бути постановлення ухвали про дозвіл на проведення обшуку відповідно до норм КПК України.
Ухвала оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Пантелієнко В.Г.

Ігор ВОЛОСЯНКІН



Теги:Батьківщина, Охонько, Ніжин, Ігор Волосянкін, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar