реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

СБУ вирахувала "Шута"

СБУ повідомила про затримання агента – «консерви» фсб, який шпигував за Силами оборони на Чернігівщині.

Завербували його минулого року під час окупації північних районів краю і понад рік він перебував у «режимі очікування» на прикордонній території Чернігівщини. А з жовтня 2023 року за вказівкою російської спецслужби приступив до збору розвідданих про дислокацію українських захисників у регіоні.

«Насамперед фігурант намагався встановити точні координати штабів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України, – йдеться в повідомленні пресс-групи управління СБУ. – Також його цікавили локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки українських захисників. За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки артилерійських ударів по прикордонню України та проведення диверсійних вилазок».

Співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання чергового завдання в районі можливого розташування одного з об’єктів Сил оборони.

Агент ФСБ виявився 20-річним мешканцем Новгород-Сіверської громади. Росіяни дали йому оперативний псевдонім «Шут» і надали інструкції для розвідувально-підривної діяльності. Він їздив своїм автомобілем та знімав на камеру мобільного телефону місця базування українських військових. Отримані відомості передавав агресору через спеціально створену електронну поштову скриньку.

Для конспірації ворожий агент видаляв усі повідомлення одразу після їх прочитання представником фсб.

За виконані завдання російська спецслужба обіцяла зраднику грошову винагороду.
При обшуку за місцем проживання затриманого виявлено докази протиправної діяльності. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

"Голос України"

Фото пресс-групи управління СБУ.



Теги:агенти, СБУ, широка війна, Новгород- Сіверська громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar