реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ викриває ворожих агітаторів

На Чернігівщині Служба безпеки України продовжує виявляти осіб, які йдуть на співпрацю з спецслужбами країни-агресора, виправдовують збройну агресію рф проти України та розповсюджують ворожу пропаганду.

Так, кіберфахівці управління СБ України в Чернігівській області викрили мешканця міста Сновська, який у соцмережах виправдовував збройну агресію рф.

«Пропагандист, уродженець рф, створив в одній із заборонених соціальних мереж сторінку, де розміщував матеріали, у яких виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України. Крім того, агітатор схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф, органів влади країни-агресора та незаконних збройних формувань, які створені та фінансуються рф» - повідомила прес- група управління СБУ.

Також повідомлено, що співробітниками спецслужби було викрито мешканку міста Прилуки, яка поширювала у соцмережах матеріали, де виправдовувала збройну агресію рф проти України та схвалювала окупаційні дії ворога.
«Ворожа пропагандистка розміщувала інформацію, відео та ілюстрації, у яких прославлялись військовослужбовці рф та схвалювались загарбницькі дії представників збройних формувань країни-агресора» - уточнює прес- група відомства.

Також ворожим поплічником виявився громадянин однієї з європейських країн, який проживав на Чернігівщині. Він разом зі своєю співмешканкою за допомогою власних ютуб- і телеграм-каналів поширював дописи та відеосюжети, у яких підтримував збройну агресію рф і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Прес- група повідомила: двох ворожих пропагандистів за рішенням суду визнано винними у скоєнні злочину за статтею 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Стосовно інших двох агітаторів триває досудове розслідування.



Теги:широка війна, СБУ, Сновськ, Прилуки, інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar