реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ викрила російського шпигуна. І знову - "Слуга народу"

Служба безпеки затримала у Києві помічника-консультанта народного депутата України за підозрою і держзраді і агентурній роботі на росію. За інформацією наших джерел у правоохоронних органах, йдеться про помічника депутата зі «Слуги Народу» Юрія Здебського.
Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що посадовець перебував на агентурному зв’язку з фсб. Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані різного штибу — зокрема, про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з рф і проведення АТО/ООС на сході України.

За співпрацю з ворогом він щомісячно одержував від російських спецслужб від 1,5 до 4 тисяч доларів. «Винагорода» зростала з огляду на рівень складності завдань і терміни їхнього виконання.

Служба безпеки з'ясувала, що посадовець був завербований кадровим співробітником фсб Юрієм Водолазкім під час поїздки до москви. Згодом той передав агента на «зв’язок» своєму керівнику.

Для збирання розвідданих посадовець використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного народного депутата, а передавав інформацію через зашифрований канал електронного зв’язку. Не раз він зустрічався зі своїми «кураторами» на території третіх країн, де й отримував завдання та гроші.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Затриманого взяли під варту. За вчинення держзради в умовах воєнного стану загрожує до 15 років в'язниці або довічне ув'язнення.

Нардеп - Юрій Здебський (на фото)
ОКРУГ №172, ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ
Член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.



Теги:Слуга народу, агенти Росії, команда ЗЕ, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar