реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

СБУ допомогло Моссаду?

Твердження Анатолія Гриценка про можливу причетність контррозвідки СБУ до викрадення палестинця -- інженера єдиної у секторі Газа електростанції стала по суті першою в Україні заявою у цьому питанні від керівника структури, яка займається проблемами безпеки. Попри застереження, що інформація має бути підтверджена.

Анатолій Гриценко також повідомив Бі-Бі-Сі, що надіслав офіційне звернення до голови СБУ: "Тиждень тому я від імені комітету надіслав запит голові СБУ Валерію Хорошковському і чекаю відповіді – які структури були задіяні, чи не було порушено закону. З того, що я знаю неофіційно, але це потребує підтвердження, в передачі ізраїльській стороні цього громадянина були задіяні структури контррозвідки СБУ".

Ще раніше СБУ заявляла, що не коментуватиме ситуацію доки не з’ясує її.

Водночас, екс-заступник МВС, депутат Верховної Ради Геннадій Москаль переконаний, що до зникнення Дірара Абу-Сісі має пряме відношення саме МВС, стверджуючи, що міністерство має свого представника в Ізраїлі, до якого, за словами депутата, і звернулася ізраїльська поліція по допомогу у затриманні та передачі палестинського інженера.

"Проведене мною депутатське розслідування, а також інформація з джерел МВС (яка потребує розслідування з боку Генпрокуратури), вказує на те, що до зникнення палестинця має пряме відношення МВС", - йдеться у повідомленні прес-служби пана Москаля.

Нагадаємо, що в поїзді на території України (його дружина -- українка) було викрадено і переправлено в Ізраїль інженера Абу-Сісі, якому Ізраїль пред'являє традиційні звинувачення в тероризмі. Цікаво, що більшість подробиць заборонені до публікації -- така в Ізраїлі свобода слова і демократія.

Публікацію підготовлено за повідомленням Бі-Бі-Сі.




Теги:А.Гриценко, палестинці, викрадення людей, Ізраїль, Моссад, мвс, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar