реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Сафарі- парк з польськими кониками

Приватний парк природи «Беремицьке» щойно відкрили на Чернігівщині, біля містечка Остра. Його створення супроводжувалося пильним контролем громадськості та й землі, що їх виділило управління Державного агентства земельних ресурсів, викликали нарікання мешканців навколишніх сіл. Наразі парк займає 82 гектари і, як запевняють його організатори, полювання тут не буде.

Діяльність парку, незважаючи на слово «сафарі» у назві, спрямована на збереження та вивчення унікальних природних комплексів чернігівського Полісся. Тому і програма відкриття парку включала в себе «круглого столу» «Екоідеї в Україні. Ревайлдінг – перспективна природоохоронна ідеологія». Серед учасників обговорення були представники нідерландського інноваційного фонду ARK Nature, адже запропонований ними ревайлдінг передбачає відновлення присутніх регіону екосистем через поетапне повернення тварин у місця їх мешкання. Мова йде про тварин, які були знищені людиною, а зараз їх відновлено завдяки селекції.

Тому зараз у парку «Беремицьке» у напіввільному стані вже є польські коники – так офіційно звуться тварини, що відповідають дикому виду – тарпанам. Є і туроподібні корови, що схожі на знищених турів. Планують господарі парку розмістити тут і оленів, лосів та зубрів. А зайці, звісно, бігають і без людських планів.

У парку прокладені екологічні стежки та збудовано оглядову вежу, що їх і оглянули учасники відкриття сафарі - парку.
"Голос України"



Теги:остер, сафарі- парк, Беремицьке


Читайте також



Коментарі (0)
avatar