реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Саакашвілі пішов. І ще повернеться

Кажуть, що єдина подібність між кумами Віктором Ющенком і Міхеілом Саакашвілі -- дружини-іноземки. Насправді, схожість і в тому, що обидва пішли у відставку, не чіпляючись за владу. На цьому схожість закінчується...

Міхо, так його ласкаво звуть прихильники, позвав журналістів, щоб показати як з дружиною пакує слоїки з варенням, звільняючи приміщення, яке для проживання президента орендувала (!) грузинська влада. І повертається родина Саакашвілі у квартиру в тому будинку, де він жив 10 років тому до свого президентства. До речі, район цей, як розказує Вахтанг Кіпіані, завжди голосував проти свого сусіда.

Ющенко ж і досі не звільнив державної дачі, хоча його дружина Катерина вже давно оголошувала про те, що збираються. Певно, у нашого Ющенка таки вселилася бацила намагання бути схожим на всіх українських політиків, що деруть із бюджету все, що можуть. Що звикли жирувати без оглядки на життя мільйонів і на норми моралі. Ось і лідер опозиції Яценюк розповідає як нормально жити в будинку під 300 метрів, маючи ще три квартири, будинок для гостей за 100 квадратів та сторожову будку квадратів на 40... І вони хочуть, щоб їх любили?

А Міхо Саакашвілі люблять -- варто подивитися його сторінку на Фейсбуці (до речі, у Ющенка сторінка є?) як він здійснював останнє президентське турне. Щирість підробити неможливо.

Та головна несхожість все-таки в іншому: Саакашвілі зі своєю командою зробив у Грузії реформи, яких світ не бачив. Ви можете уявити, що в Грузії, для якої корупція стала частиною менталітету, корупції нема?! Машину і партію можна зареєструвати за 15--20 хвилин, поліцейські допомагають добратися людині додому, якщо вона трохи забагато випила рогів вина і не буянить, податкова працює в прозорих офісах...

А Ющенка його ж команда зрадила -- всі ті жванії, тимошенки, порошенки, каськіви, отримавши владу, стали гризтися та гребти під себе. Результат ми бачимо.

Тож Саакашвілі сьогодні йде з поста президента Грузії і залишає горду та відроджену країну -- згадаймо, коли він прийшов до влади, навіть світла не було в людських оселях. Він йде гордо, хоча проти нього йшла справжня російська війна (і тут треба віддати належне Ющенку за дієву допомогу грузинам). Він йде і повернеться. Правда, Вікторе Андрійовичу!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Україна - Грузія, Ющенко, СААКАШВІЛІ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Василю, а хто з колишніх керівників держави живе не на державних "дачах"?
Масол, Фокін, Потебенько, Кравчук, Литвин, Мороз, Плющ?

Навіть Ю.Тимошенко живе в державному закладі(аналог "дачі"), де її життя дуже надійно охороняють.

Хиба що Л. Кучма живе у маєтку, побудованому зятєм-мільярдером, який забезпечує йому охорону, значно надійнішу за державну.

Неугомонний С.Лещенко -  варто б дослідити?
avatar