реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Румунська церква наче як і визнала українську...

Синод Румунської православної церкви визнає право Вселенського патріарха надавати автокефалію українській церкві, але при цьому бухарештські синодали заявили, що вони «погоджуються з наданням автокефалії для всієї Православної Церкви України (а не тільки її частини)». Вони переконані, що цього можна досягнути тільки шляхом взаєморозуміння між Вселенським та Московським Патріархатом та загальноправославним консенсусом.

Попри проукраїнську заяву РПЦ (не плутати з іншою РПЦ - Російською) вони посилають делегацію на нараду в Йорданію, але при цьому не предстоятеля - патріарха Даниїла, а кілької єпископів. Щоб ця нарада не виглядала як Синаксис предстоятелів православних церков.

Проскочивши між крапельками, румунські синодали хочуть щось виторгувати у московського патріархату через ситуацію в Молдові, де частина православних належить до російської, а частина - до румунської православних церков, а ще невелика частина - до української церкви (останніх очолює єпископ Білгород- Дністрвський - донедавна Східномолдавський Філарет).

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Томос, Румунська церква, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar