реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Рухівський романтик, що родом з Березни

Так стали зорі ... вечора !

Випала честь привітати з 85 -річчям Валентина Ральченка, уродженця літописного містечка Березна . Щедра ж земля березнянська на видатних людей !!!

Своє життя пан Валентин присвячує родині та Україні !!!
Спершу, як і всі, відслужив у армії, чотири роки на підводному човні, його ім'я занесено у Почесну книгу корабля, здобув вищу освіту, працював начальником конструкторського відділу Чернігівського "Хімволокно" ...
Позаяк завжди прагнув жити у вільній та заможній Україні, Валентин Миколайович був у витоків РУХу . Перше вдалося... Пану Валентина і понині болить майбутнє України хоча власне майбутнє далеко за океаном ...

Нажили у спільному шлюбі з Жанною Іллівною двох синів - Юрія та Бориса, які нині проживають в Америці та Канаді відповідно. Займають досить високі посади, до прикладу, Юрій - фізик -теоретик, став членом Ради ядерної безпеки США , Борис займається комп'ютерними розробками ...

В. Ральченко наголошує, що його "створила " книга, а крила дала родина !!! З якою непідкупною!) любов'ю він згадує, і дуже часто , про покійну дружину Жанну, яка починала трудовий шлях вчителем математики у Березнянській середній школі . Про дітей та онуків розповідав би годинами ... .Та воно й зрозуміло, є ким пишатися !!!

Валентин Миколайович не з тих диванних !) чоловіків, які все знають та лиш язиком можуть все. Щодо нього, то харизма, так -так, саме харизма, проявляється в усьому: манері артистично говорити, зі смаком вдягатися, умінні співати ( Оооо ,його голос і понині звучить !) ... . Йому личать вуса І. Сірка !!! І - ресторанній чистоті його шклянок та румунської порцеляни навіть я заздрю !

ЛЕЛЕКА є одним із сімейних оберегів родини . Як розповідає сам Валентин Р. , її він зустрів і на висоті у 10 000 м .!? Інтрига невеличка ! Тож, коли вони з Жанною Іллівною летіли до Америки, красиву ілюстрацію цього птаха побачив у журналі "Аеросвіт" , привіз з собою . І понині ця ілюстрація є головною на локації сімейних світлин !!! Другим оберегом є власноруч зроблений символ "Глива " із зображенням козацького хреста та підкови. Глива, бо з родинної груші цього сорту виготовлений !!! Дрібниці? Швидше , романтика !!!

А чого вартує така етикетка : " Чистий рушник для гостей " ... Шанує ювіляр книги та на теперішньому проміжку часу настільною його книгою є комп'ютер ! Пише оповідки , багато з яких присвячені його малій батьківщині, літописному містечку Березна . А згадати йому є що !!! Одна невеличка прикрість є в усьому цьому - надто вже скромний пан Валентин ! Тож коли вже вдасться почитати щось нове та цікаве про селище ?!

Звісно, у день ювілею побажали Валентину Миколайовичу здоров'я, родині - добра !!!
Передали вітальну листівку від голови Березнянської громади В. Павленка . Прийняли запрошення на 90-річний ювілей !

Марія ШЕВЧЕНКО

P.S. Не буду лукавити, скористалась нагодою та пригостила його синів власними кондитерськими листівками "БЕРЕЗНЯНСЬКИЙ пряник " . А що, нехай посмакують і американці , канадці теж !!!
До речі, їхня прабабуся теж займалась випіканням пряників "березинських"!

На фото: Валентин Ральченко (по центру) з синами обабіч та з О.Шевченком і В. Леоненком.



Теги:Валентин Ральченко, Марія Шевченко, Березна, Чернігівський Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar