реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Рудьковського турнули з почесних громадян

Прилуцький міськрайонний суд задовольнив позов Ольги Костюк (голови Прилуцької міської організації Конгресу Українських Націоналістів) про незаконність рішення Прилуцького виконавчого комітету міської ради про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Прилуки» сумнозвісному Миколі Рудьковському, губернатору Чернігівської області Хоменку, та депутату Чернігівської обласної ради Мірошниченку.

Рішення виконкому було прийняте всупереч Статуту м. Прилуки (ст..2.2.4) який визначає, що право на присвоєння цього звання має виключно сесія міської ради, а не виконком. Рішення членами виконкому , яким керує сам міський голова Беркут Ю.В., приймалося кулуарно, у телефонному режимі, ніхто з мешканців міста не знав і не приймав участі у обговоренні рішення, принцип публічності був порушений , а сам факт нагороди даних осіб став відомий за 2 дні до виборів.

На думку О.І. Костюк , як і на думку громади м. Прилуки, це політичне рішення було ініційоване головою задля реклами та піару М.М. Рудьковського , фактично це була агітація за провладного кандидата. Але на цьому Беркут не зупинився. Аби виправдати свою помилку ,він більшістю голосів депутатів, які входять у його особисту коаліцію, приймає рішення про зміну Статуту міста, у якому тепер буде переписана ст.. 2.2.4, і право приймати такі антигромадські рішення тепер буде не міська сесія , а кишеньковий виконком Беркута.

Далі ще більше. Рішенням Прилуцького виконкому від 4.02.2013 готується нагорода для Беркута особисто – «Орден За заслуги 3 ст.», що дасть йому прибавку до пенсії, але повністю позбавить його залишків його власної совісті. Громада міста Прилуки, відкритим листом-протестом вже звернулася до Президента та губернатора, в якому зазначається , що міський голова Беркут зовсім не заслуговує на цю нагороду , тим більше, що він сам її собі чіпляє. Збір підписів проти голови продовжується, жителі Прилук чекають на відповідь президента та губернатора.

Прилуцька міська організація КУН



Теги:Прилуки, почесні громадяни, кун, міська рада, Рудьковський


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ніжинський суд, побачивши б такий почесний колектив, не задовольнив би позов на підставі "втручання громадської організації у діяльність влади".
avatar
2
Рудьковський має фальшивий диплом. у 2007 р. завдав державі збитків на 390 000 грн., але на відміну від Луценка ніяких термінів за це не отримав, хоча якісь потуги були. Значить - побічний член донецької команди. Єдине радує, що газові свердловини у нього відібрали.
avatar