реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Розпад Росії почнеться з "Газпрому"

Журналіст Колєсніков (той, що написав "Я бачив Путіна") бачив і оперативну диспетчерську "Газпрому" - карта дії цієї корпорації відтворює кордони Росії без приєднаних територій, без Кавказу. Справжня Росія - Московія...

І ні для кого не секрет, що саме "Газпром" є тією "скрепою", яка тримає не тільки бюджет Російської Федерації, але й саму Ерефію. Удар по "Газпрому" - це удар по цілісності Росії.

Литва першою відмовилася від російського газу. Термінал з перекачування газу з Катару відкриється у Клайпеді на початку грудня, пише ТАСС із посиланням на видання Lietuvos Rytas. "Уже на початку грудня термінал з перекачування зрідженого газу, який постачатиметься до Литви з Катару на танкерах, почне свою роботу.

У даний момент "плавучий термінал" уже прямує до клайпедського порту", - повідомляє видання. Згідно з даними Lietuvos Rytas, мова йде про 4 млрд кубометрів на рік, які будуть надходити з Катару до Клайпеди. Експерти газети стверджують, що Литві для забезпечення внутрішніх потреб необхідно 3 млрд кубометрів газу на рік. Так що 1 млрд Вільнюс планує експортувати.

Україна, нагадаємо, уже кілька місяців також обходиться без російського газу - до нас почали транспортувати реверсним чином норвезький газ. А газ - це такий товар, що його не законсервуєш, не покладеш у холодильник для продажу згодом - щоправда, можна якусь кількість зберігати у газосховищах, але біда Росії в тому, що всі крупні газосховища знаходяться в Україні та Європі.

Італія на чверть зменшила замовлення російського газу. Японія і Китай відмовилися спільно з Росією розробляти нові родовища.
Таким чином, нам, українцям, перетерпіти зиму - і почнеться розвал Росії. Першим до нас повернеться Крим - це буде тоді, як зацвіте лаванда...

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:розпад Росії, Газпром, російський газ, Україна - Литва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar