реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Розпад "Газпрому" (читай - Росії) наближається

Сила Росії, як відомо тримається виключно на нафті та газі. Тому різка відмова ряду країн від російського газу на тлі падіння світової ціни на нафту робить неминучим обвал російської економіки.

Сьогодні, як пише ZN.ua з посиланням на оглядачів Financial Times, Болгарія все ще залишається однією з країн ЄС, які найбільше залежать від російського газу, проте компанія Agropolychim, яка споживає 25% купленого в Росії палива, збирається перейти на біопаливо вже в наступному році.

Ще одна країна, яка сильно залежить від російського газу - Польща, якій потрібне блакитне паливо для найбільшого споживача в країні Grupa Azoty. Компанія також виробляє мінеральні добрива і споживає 15% всього імпортного газу щорічно. Однак виробництво поставило собі за мету до 2016 року відмовитися від послуг "Газпрому" і купувати 2,3 мільярда кубометрів газу в іншому місці.

Раніше повідомлялося, що Литва може повністю відмовитися від російського газу. У свою чергу західні експерти пообіцяли допомогти Україні підготуватися до зими.

Російська агресія проти України змушує світ переглянути свої стосунки з цією країною. Як визнав прем'єр- міністр Фінляндії Александр Стоубб, Захід думав, що Росія прийняла правила європейського співжиття, але Захід жорстоко помилився.



Теги:російський газ, Газпром, російська агресія, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar