реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Розмахування жупелом "антисемітизму"

Клінічне боягузство і лицемірство виглядає так.

Університет Альберти відмовився від раніше зробленого внеску колишнього дивізійника Гуньки у так званий вічний фонд. Мова іде про $30 тис.

Аргументація - "Після ретельного розгляду складнощів, досвіду та обставин тих, хто постраждав від ситуації, ми прийняли рішення закрити ендаумент і повернути кошти донору... Висловити нашу прихильність боротися з антисемітизмом у будь-якому його прояві, включаючи способи, якими Голокост продовжує резонувати в сьогоденні".

Тобто наукова та освітня установа без жодного доказу причетності громадянина Канади до Голокосту його кенселює, іншого слова не підібрати краще. [Тут мали б бути якісь слова до тих, хто активно вимагав, щоб українська влада вписалась за екс-вояка, але не буду витрачати час. Це не має жодного сенсу, але можливо хоч хтось задумається, що не завжди перша реакція є слушною]. Нагадаю лише, що 5 років канцлером цього самого університету, очільником правлячої консервативної партії у провінції Альберта, одним з провідників канадської національної політики мультикультурності і врешті президентом Світового Конгресу Вільних Українців (це на той момент найбільша і найавторитетніша українська організація в світі) був колишній воїн 14-ї дивізії ваффен СС Петро Саварин. Проти нього і проти інших дивізійників Центр Візенталя та інші подібні організації за допомогою КГБ проводили спецоперації, звинувачуючи у "нацизмі" та подібних гріхах.

Але нікому в голову тоді у 1980-х не могло прийти, що в демократичній країні можна безпідставно звинуватити людину у антисемітизмі і співпричетності до Голокосту. Держава тоді створила Комісію Дешена і визнала, що жоден зі списків "злочинців", які єврейські організації подали уряду не причетний до Голокосту.

Але це було давно, до доби перемагаючого лівацького тоталітаризму [Тут знову ж таки я мав би написати щось про те, чому правильною була тактика української влади не лізти в капкан, куди її вели через нібито "антисемітизм" Гуньки, самі звинувачення в якому знищують у західному суспільстві будь-кого і будь що]. Впевнений, що 95% людей, які це щойно прочитали вперше прочитали про Саварина і його роль у розбудові Університету Альберти. І якщо цей виш вирішив перекреслити свою ж історію, можете уявити, які сили кинуто на дискредитацію України через "кейс Гуньки".

Все. Ситуація насправді тривожна. ФСБ, ГРУ і їхня близькосхідна експозитура діють ефективно. Далі буде.

Вахтанг КІПІАНІ



Теги:антисемітизм, Вахтанг Кіпіані, Україна - Канада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar