реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Роздержавлення: адміністрація вийшла із співсновників "Деснянської правди"

Чернігівська облдержадміністрація вийшла із складу співзасновників друкованого засобу масової інформації – газети «Деснянська правда». Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови ОДА Валерія Куліча.

У ньому, зокрема, вказано, що головному редактору газети «Деснянська правда» Людмилі Пархоменко після державної реєстрації та внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів про перетворення редакції подати заяву про перереєстрацію газети «Деснянська правда» в порядку, визначеному Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Редакції газети «Деснянська правда» надається пріоритетне право на укладення договору про висвітлення діяльності обласної державної адміністрації після державної реєстрації та внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів про перетворення редакції.

Одним із засновників газети «Деснянська правда» є також обласна рада.

В той же час редактор газети "Гарт" Дмитро Іванов в останній момент відмовився йти "на волю" - оглядачі стверджують, що тоді він втратить юридичні права на 16,6 відсотків власності ПАТ "Десна".



Теги:Деснянська правда, Валерій Куліч, роздержавлення ЗМІ, Дмитро ІВАНОВ


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
0
1
Замість того, щоб перетворити комунальну пресу на пресу громади, громадські ЗМІ, її "роздержавлюють". Тобто знищують пресу як інститут громадянського суспільства. Погодьтеся, приватна преса це не ІГС і цілі в неї інші - комерційні. Таким чином, влада позбувається суттєвого чинника контролю над нею, а саме громадського, засобом преси. Про свободу й демократію тут не йдеться.
avatar
2
Згоден на 100. Якщо взяти Носівську роздержавлену "Прапор Комунізму", чи, тьху ти блін, "Носівські Вісті", то вона тепер друкуватиме виключно вітання, некрологи і об'яви, які і до "роздержавлення" займали більш ніж половину газети. Тепер, під приводом "виживання", вона це продовжить безумовно. На місце, яке залишиться, будуть замовні і проплачені матеріали від депутатів і інших багатих, а якщо і ще щось залишиться, то будуть незмінні гороскопи (це ж треба, яка цінність!) і поради "про ні про що" з інтернету. От тільки де на наступний рік редакторка знайде дурнів, що випишуть це чтиво? Ну а якщо ще й район зникне, то громада стане 4-5 разів менше, ніж нині район - передпоатників взагалі не стане. Тому видання цього і йому подібних просто не стане. Ні приватного, ні громадського. Оце і всі "ЗМІ". Хтось ретельно їх зачищає...
avatar