реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російський письменник попросив притулку в Україні

На українсько-білоруському кордоні попросив політичного притулку відомий російський письменник та громадський діяч. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Це сталося в пункті пропуску «Нові Яриловичі» під час проходження прикордонного контролю.

Росіянин звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою щодо отримання статусу біженця на території України у зв’язку з політичним переслідуванням в Росії.

«Росіянин є відомим письменником та громадським діячем, який займався активною протестною діяльністю по відношенню до існуючого в Росії політичного режиму Путіна», - йдеться в повідомленні. Наразі громадянина передано до міграційної служби, Державна прикордонна служба не називає імені письменника.

В той же час представники націоналістичних сил виступають проти напливу в Україну російських лібералів. Олександр Аронець, "Свобода": "Моя громадянська позиція стосовно надання притулку «відомому російському письменнику». Категорично НІ!

Вони приїжджають сюди. Почуваються тут як в себе удома. Поширюють «могучій русскій язик», відмовляються асимільовуватись, вчити українську мову, історію.

Зрештою, мета всіх цих російських псевдолібералів, журналістів, які втекли з Росії – побудувати в Україні покращену версію Росії, таку собі «ліберальну Росію». І чхати вони хотіли на Україну і українців.

Тому жодного притулку. Тільки бетонна стіна довкола тюрми народів".



Теги:російсько- український кордон, Нові Яриловичі, Аронець, політичний притулок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar