реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Російський газ Україні не потрібен!»

Так голова парламентського комітету з питань оборони висловився про болючу проблему стосунків Росії з Україною. Анатолій Гриценко зустрічався з журналістами Чернігова у прес- клубі "Чиста політика".

Безумовно, Росія не зміниться і далі буде орієнтована на відновлення Радянського Союзу, цього разу – у формі євразійського союзу. Дуже добре, що це чітко розуміє колишній міністр оборони, народний депутат. І він же бачить нашого Президента, як загрозу національній безпеці – адже Янукович має повноваження більші, ніж у Кучми і пояснити Путіну, що не приймає якісь рішення Верховна Рада, неможливо. За помахом руки «смотрящого» Чечетова парламент приймає будь - які рішення і той же Путін скаже Януковичу про це. Це Кравчук міг погоджуватися з Єльциним, а потім казати: "Так парламент же не приймає!». Тепер, внаслідок повної узурпації влади Януковичем, таке хитрування не пройде.

Приємно було чути тверезе ставлення до проблеми російського газу – адже він потрібен олігархам, яким належать хімічна та металургійна промисловості. Але не обивателям. До речі, за словами А.Гриценка, відомий олігарх Фірташ купив собі газ у Турменистані, мимо Росії. А чому український Президент займається ціною на газ? Тому, що це бізнес, у якому задіяна і його сім’я. А міністр Юрій Бойко, за словами Анатолія Гриценка, біля витоків фірми «Рога і копита», як він назвав «Росукренерго». Міністр відстоює приватні інтереси! Та цю корупцію ніхто не помічає.

Анатолій Гриценко: «Російський газ Україні не потрібен!». Адже на 150 років є розвідані запаси сланцевого газу в Україні, є вітрова і сонячна енергії, є свій газ. Проте нам вперто тягнуть газогони з Росії мало не до кожного хутора – бо вигідно всім, хто сидить на газові трубі.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Чиста політика, російський газ, Україна - Росія, Анатолій Гриценко


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Якщо хімікам та металургам не дати газу, то ці галузі зупиняться, за ними зупиняться машинобудівники, будівельники і далі по ланцюжку. Думаєте, що обивателям від цього стане краще?
avatar
5
Я думаю, що п. Гриценко хотів сказать, що газ потрібний для металургійної, хімічної і іншим галузей промисловості, повинни купувати, власники цих галузей, а не перекладать свої проблеми на "плечі" держави.
avatar
6
Дідусю, а за які кошти олігархи тоді будуть утримувати партії, ЗМІ, купляти опозиціонерів і т.п.?
avatar
2
Стосовно металургів - це брехня, що зупиняться. Просто ахметов та іже з ним повинні модернізувати свої підприємства і перевести їх на електроенергію. Так само як і ТЕЦ. З хімією складніше, але від неї треба потроху відмовлятися. Бо їхня продукція в любому випадку буде неконкурентноспроможна. Рано чи пізно станеться кінець. Але ригі ніколи не підуть на відмову від рос. газу. Це голка, при цьому багато хто несказано забгачуєтся на різниці у цінах.
avatar
4
Перехід від маренівських печей на електроплавильні печі потребує величезних капітальних затрат. Сталь, виплавлена в електроплавильній печі набагато дорожча ніж з мартенівської печі. Ви думаєте, що Ахметов на це піде?
avatar
3
Цікаво, а як це олігарх Фірташ купив собі газ в обхід росії, якщо усі газогони з Туркменістану проходять через їх територію? Якась неперевірена інформація.
avatar