реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Гази Росії

Глава "Газпрому" (звісно, довірена особа Путіна, бо на цій посаді самостійних людей бути не може) Міллєр приїхав до Києва на газові переговори з Україною. Це - раз. Уже поступка пихатої Москви.

На переговорах він кілька разів зі своїм синклітом мовчки, без пояснень, кидає переговори і від'їжджає. Звісно, радиться з Путіним - може, в якихось сталевих кімнатах, щоб ці кляті америкоси з хохлами не підслухали. І - повертається, бідака.

Шо ж такоє, як кажуть в Одесі. де ж поділася горда постава монополіста, імперії нафти і газу?

Та все просто - завдяки Майдану глава українського уряду зробив те, що і в страшному сні не могло примаритися ні Кучмі - архітектору олігархічної системи, ні романтичному Ющенку, ні тим паче резиденту російських спецслужб Януковичу. Україна звернулася в арбітражний Стокгольмський суд.

Росія, до речі, маленькій і гордій Литві уже програла 500 мільйонів доларів і також за газ. А Україна - що, в Бога теля вкрала?

До того ж, Європа таки почала реверс газу в Україну. І відмовилася від магістралі "Південного потоку". І взагалі російський газ перестає бути монопольним - є скраплений, є розробки сланцевого, зрештою, Україні треба економити. І не забувати, що громадянам - простим споживачам українського газу вистачає свого. А російський газ їдять металургійні, хімічні підприємства - тобто, власність олігархів Ахметова, Пінчука, Фірташа . Хай вони і платять! Нема чого роками перекладати свої борги на плечі рядових українців - як було, що Верховна Рада надавала пільги Ахметову на залізничні перевезення. Він ставав мільярдером, щоб фінансувати сепаратистів, а куплена Верховна Рада йому пільги.

Міллєр і Путін - не дурні: вони прекрасно розуміють, що російський газ не запомпують у свердловини на чорний день. Якщо його не продадуть по вигідній ціні - збитки "Газпрому" автоматично означатимуть збитки Росії. Адже їх економіка повністю сировиннозалежна.

Я давно казав, що розпад Росії почнеться з розпаду "Газпрому". Невипадково карта в диспетчерській "Газпрому" нагадує карту справжньої Росії - без північного Кавказу, Сибіру і Далекого Сходу. Метроном включено. Натиснувши на спусковий гачок окупації Криму, Путін натиснув на самовбивчий курок Росії. Тепер Росія пускає гази...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Міллєр, російський газ, Україна - Росія, розпад Росії, Стокгольмський суд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar