реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Російські окупанти захопили українську церкву

Щойно прийшла сумна звістка з тимчасово окупованої території, що представники «правоохоронних органів» так званої «ДНР» натиснули на голову та депутатів сільської ради с. Кузнецово-Михайлівка Тельманівського р-ну, Донецької області відібрати наш стародавній храм. Про це повідомив архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов).

У 90 роках цей храм передали Донецькій єпархії УПЦ-КП, котрий був майже зруйнований за часи радянської влади. За рахунок нашої церкви, українських меценатів, патріарха Філарета за короткій термін часу ця святиня була відбудована і реставрована. На протязі багатьох років там проводилися урочисті богослужіння та благодійні акції для всіх нужденних. Монументальний живопис, чудові ікони на стінах храму виконували відомі художники і архітектори України. Сьогодні вранці нам повідомили, що цей український храм найближчим часом буде переданий представникам Московського патріархату.

Невідомо яким чином окупаційна влада не допустить священика у найближчі дні звершити Великодні богослужіння. Є небезпека фізичної розправи над духовенством УПЦ (ПЦУ) у Тельманівському р-ні. Закликаємо всіх небайдужих українців вознести свої сердечні молитви за наш храм і багатостраждальне духовенство, яке залишилося на тій території.



Теги:Донецьк, пцу, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
путинські бандюги захопили українську церкву саме тому, что і продажна путінська скотиняка Порошенко, і його так звана "армія" дозволяють це робити, та нічого не роблять в справі звільнення України від путінских загарбників....
avatar