реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російські окупанти перейшли у наступ (оновлюється)

Сьогодні, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Станом на зараз триває бій. Нажаль, внаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати.

Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам наноситься вогневе ураження з метою придушення їхньої збройної активності. Втрати противника уточнюються.
Уже відомо про перші втрати. У пресцентрі ОТУ "Північ" розповіли про одного загиблого і 4-х поранених бійців. За неофіційною інформацією, жертв може бути більше.

Очевидці подій вважають, що це один з найзапекліших боїв за останні роки. Журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела в ЗСУ вважає, що таких зіткнень не було з 2018 року.

За словами Бутусова, на одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Українська артилерія відкрила вогонь у відповідь і почала підтягувати резерви.

"Всі бояться щось сказати – адже це означає визнати, що порожні розмови про перемир'я і "спільні патрулі" розірвані російськими гаубицями на шматки. Це виглядає зараз як цілковита безпорадність", – додав журналіст.
Російські окупанти біля Золотого працюють двома ударними групами за підтримки артилерії та мінометів, і очевидно, що до цього вони ретельно готувались заздалегідь

Про це повідомляє Depo.Донбас з посиланням на координатора групи "Інформаційний спротив" Костянтина Машовця.

"Вдарили у стик двох бригад, за класичною схемою.
Судячи з усього, задум командування противника - вибити наші підрозділи з плацдарму на Сіверському Дінці в районі Новотошковка - Кримське. Або принаймні, відтіснити від дороги на Сіверськодонецьк, в заплаву річки", -розповів він.

За словами Машовця, ще однією ділянкою активності противника стала ділянка біля Новотошківки і Оріхового.

"Треба розуміти, це фланговое забезпечення. Дій по плацдарму, з метою скувати наші тактичні резерви на цій ділянці", - пояснив він.



Теги:мінські угоди, золоте, Новотошківка, Оріхове, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar