реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Експерименти над Кримом?

В Криму сьогодні знову почалися сильні дощі. У деяких курортних містах півострова вже затопило набережні. Вийшли з берегів річки Бельбек і Коккозка, а в Байдарській долині - річка Бага. Цікаве, що саме в Байдарській долині найбільший прісноводний водойм Севастополя - Чорноріченське водосховище.

У селі Куйбишеве Бахчисарайського району вже підтоплено близько 50 домівок. Крім того, дощ призвів до нових локальних підтоплень в Ялті.

Наприкінці червня в Криму вже пройшли великі зливи, які привели до паводків та зруйнування господарств, пошкодження майна мешканців Керчі та Ялті та, на жаль, - жертв серед населення.

Висловлюємо співчуття всім, хто постраждав від паводків, бажаємо, щоб такі лиха залишилися у минулому.

В контексті останніх подій в Криму пригадуються тогорічні повідомлення про те, що так звана "влада" Криму готова надати гроші на штучні експерименти з викликом дощу.

У вересні минулого року газета "Коммерсант" писала, що так звана «влада Криму уклала контракт на 25,5 млн руб. з федеральною установою «Центральна аерологічна обсерваторія» для проведення експериментальних авіаційних робіт зі штучного збільшення опадів на півострові, повідомили "Комерсант" в комітеті конкурентної політики "республіки". «Експериментальні авіаційні роботи виконуватимуть за допомогою спеціального літака, який буде літати в передгірних і гірських зонах Сімферопольського і Білогірського районів півострова, щоб збільшити обсяг опадів з уже сформованих хмар. Таким чином, планується на 15-30% збільшити кількість опадів».

Дуже обережно ставлюсь до будь-яких конспірологічних теорій, завжди шукаю доказів. А тут багато запитань…

Сподіваюсь, що багатостраждальний Крим не став територією експериментів "влади", в якому таким чином «вирішують» проблему відсутності прісної води, чім насправді можуть порушити природний баланс.

Гаяне ЮКСЕЛ



Теги:КЕРЧ, бахчисарай, Ялта, севастополь, окупація Криму, Гаяне Юксел


Читайте також



Коментарі (0)
avatar