реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Російська влада панічно боїться маршу за незалежність Сибіру

Ідея сибірського сепаратизму насправді не нова - вона починається ще від Матвєя Гагаріна, якого демонстративно покарали у Санкт- Петербурзі перед Адміралтейством ще за Петра Першого. Далі були ідеологи сибірського сепаратизму, чи областнічества, як у них він звався, Ядринцева і Потаніна - це у 19 столітті. У 20 за незалежність Стбіру боролися адмірал Колчак, якути і буряти.

Тепер починається знову. Російський політик Нємцов вважає, що підтримка Росією сепаратизму на сході України та окупація Криму бумерангом ударять по самій Росії. Розпочнеться рух за відоркремлення від Москви.

Тож 17 серпня у Новосибірську запланований Сибірський марш. Російська влада всіляко блокує поширення інформації про його проведення. Відповідні сторінки "ВКонтакте" та в інших соціальних мережах заблоковані.

Крім того, попередження Роскомнадзора про висвітлення підготовки до маршу отримали одразу 14 російських ЗМІ. Серед них, за даними "Коммерсанта", "Полит.ру", Regnum, "Новый регеон", "Росбалт", Slon.Ru і вже заблокований російськими провайдерами "Грани.ру". Відомство знайшло в їхніх матеріалах заклики до участі у протиправних заходах. Як зазначає "Коммерсант", мова йде про публікації, присвячені "Маршу за федералізацію Сибіру".

Заявлена мета маршу - утворення автономної Сибірської республіки в складі Росії. Сибіряки більше не хочуть годувати Москву і вимагають повного відділення. "Ми віддаємо свої ресурси, а в обмін отримуємо набір ідіотських законів", - кажуть організатори маршу.

Швидше всього, провести марш влада не дасть. Але загнаний у підпілля рух творитиме нові форми боротьби - більш радикальні. Фактично ми перебуваємо при творенні розвалу Російської Федерації.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:фсб, розвал РФ, сибірський марш, Сибір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar