реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Російська версія війни: з 14 битв тільки одна відбулася на Україні ?

За даними російської версії «Википедии — свободной энциклопедии» найбільшими битвами Великої Вітчизняної війни (мовою оригіналу) були:
• Оборона Заполярья (29 июня 1941 — 1 ноября 1944);
• Московская битва (30 сентября 1941 — 20 апреля 1942);
• Блокада Ленинграда (8 сентября 1941 — 27 января 1944);
• Ржевская битва (8 января 1942 — 31 марта 1943);
• Сталинградская битва (17 июля 1942 — 2 февраля 1943);
• Битва за Кавказ (25 июля 1942 — 9 октября 1943);
• Курская битва (5 июля — 23 августа 1943);
• Битва за Правобережную Украину (24 декабря 1943 — 17 апреля 1944);
• Белорусская операция (23 июня — 29 августа 1944);
• Прибалтийская операция (14 сентября — 24 ноября 1944);
• Будапештская операция (29 октября 1944 — 13 февраля 1945);
• Висло-Одерская операция (12 января — 3 февраля 1945);
• Восточно-Прусская операция (13 января — 25 апреля 1945);
• Битва за Берлин (16 апреля — 8 мая 1945).

Цікаво відзначити, що за російською версією "Википедии" Курська битва закінчилася 23 серпня 1943 року звільненням вдруге першої столиці УССР міста Харкова, а обласні центри України міста Луганськ (14 лютого 1943 року) та Донецьк (8 вереся 1943 року) було звільнено підчас битви за Кавказ, яка закінчилася 9 жовтня 1943 року.
8 вересня відзначається у цьому регіоні, як День визволення Донбасу.

Отже, заява В.Путіна про те, що Росія перемогла б у війні з Німеччиною і без України не є випадковою?

Сергій Соломаха








Коментарі (12)
avatar
1
Ну... І?!! Де перелік найбільших битв періоду ВВВ на Україні? Між іншим Вікіпедія -- це Вільна енциклопедія! Будь-хто може вносити туди свої поправки. Ви вже внесли?
avatar
2
Stas, між іншим цей перелік складався саме для росіян, бо зкопійований з російської версії "Википидии".
Отже, хтось бажає і працює над тим, щоб так вважали усі росіяни.
Тож що можна туди вносити?
avatar
3
Википендия - это не государственная энциклопедия, а сборник статей, предоставленных частными лицами. Выдавать мнение создателя этой статьи за новый государственный взгляд на историю - глупо. А вот высказывание Путина - это диагноз и ему и стране. Посочувствуем россиянам.
Кроме того, действительно, большинство сражений из крупных происходили не на территории Украины. И что? И слава Богу. Меньше смертей и разрушений. Хоть на немного. С какой стороны это умаляет Украину? На что тут обижаться?
avatar
5
Шановний, оооо......, автор звернув увагу на спроби сформувати у свідомості сучасного покоління росіян за допомогою ЗМІ "святого православнога духу абсолютных победителей всех и вся", а кількість жертв(у т.ч. "напрасных") прирівняти до вкладу у Перемогу у ВВВ.
З цим не можна погоджуватися.
Треба переходити від бучногосвяткування 9 Травня до дня вшанування жертв і пам"яті загиблих людей у ІІ-й Світовій війні.
avatar
4
А Киев значит не брали, и Днепр не форсировали...
avatar
6
Стасу - оборона Киева, Одессы, Севастополя, Харьков освобождали-сдавали пару раз. (оно ж не битвы а так бои местного значения)
avatar
7
Панове, не хвилюйтесь Ви так, нашому молодшому брату і так живеться не дуже.
Подивіться це відео і зрозумійте, що не все так погано у нашому домі smile
А що стосується вікіпедії, то інформацією з даного сайту забороняється користуватись навіть у чернігівському філіалі московського інституту, і якщо пан Путін складав свою промову спираючись на неї, то його просто шкода.
avatar
8
Ярославу: я-то всё понимаю, но... великомудрые историки наши ведь не трактовали до сих пор военные действия в районе названных Вами объектов как великие битвы... Действительно, всё так, как Вы пишете: "бои местного значения..."Автор Соломаха ведь даёт перечень именно великих битв. В том-то и дело, что людей положили тысячи в этой бойне. И им, наверное, не так и важно, в великой битве они погибли или не в великой... Там ведь чьи-то деды и прадеды были...
avatar
9
DenisDomotskiy, так мало хто що забороняє... Зате інформація сьогодні доступна. І право студентів -- знати її. Це якраз і добре. Головне -- мати власну недурну голову на плечах. А те, що викладач хоче вислухати "правильну" відповідь і боїться почути щось "страшне" для себе... так викладачі ж у більшості своїй -- ретрогради. Хто цього не знає? Тільки той, хто не був студентом...
avatar
10
брате,я ж не про студентів, а про недостовірну інформацію в мережі,ех ви...
avatar
11
Каждый народ своими делами пишет свою историю.
Дай Бог что бы больше никогда мы не жили и писали историю со своим соседом. кто бы он не был.
Живи Украина
avatar
12
“Якщо вся доблесть синів України у Вітчизняній війні, всі жертви і страждання народу і вся переможна сила після війни хитроумними руками і перами відповідних молодців оформиться в єдиний...котел, а на рахунок українців цими ж таки руками випреться штучно утворена гітлерівська петлюрівщина й антисемітизм з усіма наслідками м’ясорубок, краще б мені вмерти і не знати більш людської підлості, і бездонної ненависті, і бездонної вічної брехні, якою оплутані ми”

Олександр Довженко “Щоденник”. 04.05.1942 року

avatar