реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Російська агентка керувала з Чернігівщини

Співробітники Служби безпеки України викрили на Чернігівщині місцеву мешканку, яка адмініструвала антиукраїнські групи в російських соцмережах. Про це повідомив прес- центр СБУ.

Жінка у 2014 році переїхала з тимчасово окупованих територій до родичів у один з райцентрів Чернігівщини. Весь цей час вона отримувала соціальні виплати від української держави, що не "заважало" підтримувати зв’язки з бойовиками незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР/ЛНР".

Від терористів агітаторці надходили матеріали пропагандистського характеру, які містили заклики до зміни території України та підбурювали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Зловмисниця викладала антиукраїнські "агітки" у створені нею групи в російських соціальних мережах.

Під час обшуку за місцем проживання адміністратора правоохоронці вилучили кілька мобільних гаджетів, на яких зберігалися сепаратистські матеріали, що розміщувалися в Інтернет.

Слідчими СБ України в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення спільниці терористів підозри у скоєнні злочину та затримання згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчі дії.

Прес-центр СБ України



Теги:сепаратисти, російсько- українська війна, ДНР, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar