реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Росіяни - убивці. Посібники убивць - білоруси

Фейсбук забанив Тамару Горіха Зерня за цей текст. Долучаюся до флешмобу і пропоную скопіювати його і поставити собі у стрічку.

===
Ми маємо разом стверджувати нашу позицію в Світі!

Система банів і обмежень на фейсбуці чітко вказує на одне:
Українцям як жертвам агресії заборонено заявляти про свій біль. Ми зобов’язані тримати при собі наше обурення і маскувати наші почуття, ретельно добираючи слова.

Щоб не образити нашим болем і нашим гнівом убивць. Душевний спокій убивці, грабіжника і ґвалтівника поставлений вище болю жертви. Жертву карають за те, що вона вижила і посміла розповісти про свій досвід.

Очевидно, ми з фейсбуком по різному розуміємо природу і механізми розпалювання ненависті. Я вважаю, що ненависть живиться безкарністю, що непокараний злочин розв’язує руки росіянам і білорусам.
Facebook і Mark Zuckerberg вважають, що градус ненависті зменшиться, якщо катованим і знекровленим українцям відрізати язика.

На початку вторгнення у нас з'явилася надія на відновлення справедливості. Ми бачили кілька заяв про перегляд політики банів і відсторонення московських офісів щодо прийняття рішень.

Зараз бачимо, що ці обіцянки лишилися порожніми. Більше того, репресії проти українців у фб посилилися. Мережа і далі залишається плацдармом для просування російських наративів та знецінення українців.

Я пишу на ФБ з 14-го року, з початку війни. Стрічка дописів за цей час перетворилася на літопис життя, з усіма злетами і невдачами. Ми тут знаходили друзів, підтримували одне одного. Я б не хотіла закривати профіль і йти звідси, це частина життя.

Але так само я відмовляюся шукати евфемізми і вчити езопову мову. Сьогодні розбомбили будинок неподалік від мого дому. Зараз з нього виносять поранених і загиблих. Цих людей убили не орки, не противники, не окупанти, вороги чи марсіани.

Убивці – росіяни. Посібники убивць – білоруси, з чиєї території росіяни запускають свої ракети. Всі, хто це заперечує – співучасники убивць

Сергій БАТУРИН
Фото з сайту радіо "Свобода"



Теги:цензура, Тамара Горіха Зерня, Фейсбук, російсько - українська війна, Цукерберг


Читайте також



Коментарі (0)
avatar