реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росіяни обстріляли британський корабель (оновлено)

Росія відкрила вогонь по британському військовому кораблю, який перебував біля окупованого Криму.
Це достатня підстава, щоб застосувати 5 статтю НАТО щодо колективної оборони чи спробуємо подивитися Путіну у вічі ще раз?

Володимир ОМЕЛЯН
"Наочний доказ української позиції: агресивна і провокативна політика РФ в Чорному і Азовському морях, окупація та мілітаризація Криму становлять постійну загрозу Україні та союзникам. Саме тому я наголошую, що необхідна якісно нова взаємодія членів НАТО з Україною у Чорному морі", - заявив міністр закордонних справ Кулеба.

Дуже хороший знак, що британці таки вирішили свідомо піти під попереджувальний обстріл російських військ біля мису Фіолент у Севастополі. Хто ще не бачив, московська залога відкрила вогонь в бік есмінця Defender з корбалів та літака, бо той наблизився до їх позицій.
Це означає, що Британія ще жива як країна, налаштована на боротьбу і не збирається миритися з атаками Росії - усіми цими повітряними провокаціями, убивствами за допомогою хімічної і радіаційної зброї тощо.
Найбільш сильний наш потенційний союзник. Нагадаю, саме Севастополь у 1855 році взяли британські війська (разом з французами та турками). Французи вже випали з цього союзу, але Туреччина і Британія ще готові на рішучі дії.

Ігор ЛУЦЕНКО
Британський есмінець “Defender”, про обстріл якого в акваторії Чорного моря 23 червня заявило Міноборони РФ, здійснював звичайний транзит з Одеси до Грузії, це слідує із заяви міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, яка була опублікована на сторінці відомства у Twitter. Британці заперечують обстріл їх судна. Виходить, росіяни грізно надувають щоки, а страшенно незалежна українська журналістика а-ля "Українська правда" бреше, взорюуичсь на заяви міноборони Росії?!



Теги:Володимир Омелян, окупований Крим, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar