реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Росіяни напали на чернігівського журналіста

На знімальну групу телеканалу СТБ, куди входить чернігівський журналіст Ігор Левенок, напали в Криму так звані "дружинники".

Знімальна група готувала два включення для «Вікон-новин» о 22:00. Включалися в безлюдній місцевості в Сімферополі. Перше включення пройшло нормально.

Потім Олексію Сімакову зателефонував знайомий військовий і повідомив про штурм у Севастополі української військової частини російськими військовими. «Я вирішив сказати про це в прямому ефірі», - розповідає журналіст.

«Залишалася хвилина до включення, і тут до нас під'їжджає Honda, і з неї виходять два "братки" в камуфляжі, з георгіївськими стрічками - "дружинники". Питають у нас, хто ми такі, яке телебачення. Ми кажемо: СТБ. Вони стали за операторами і почали чекати ефіру», - розповідає Олексій Сімаков.

Під час включення журналіст почав розповідати, що росіяни штурмують військову частину в Севастополі, а "козаки" б'ють журналістів, зокрема іноземних журналістів. «Як тільки я кажу про "козаків", які б'ють журналістів, вони хапають штатив, намагаються вирвати камеру, повалити обладнання. Їм це вдалося - техніку треба ремонтувати», - каже пан Сімаков.

З його слів, нападники не били членів знімальної групи - вони штовхали операторів, і підійшли впритул до журналіста. «Я думав, що він вдарить, приготувався давати відсіч, але мені вдалося його заговорити. Він казав, що ми всі брешемо, що зараз під'їдуть іще їхні хлопці, що 5 канал та "1+1" своє вже отримали і забралися геть, що нас тут мало залишилося і нас усіх виженуть. Я йому пояснював, що приїхав за правдою, що ми висвітлюємо всі сторони конфлікту. Мені навіть вдалося обмінятися з ним номерами телефону, мовляв, щоб записати правду. Насамкінець вони нам порадили забиратися геть, тому що це тільки вони такі добрі, що лише техніку нам пошкодили», - переказав слова нападників журналіст СТБ.



Теги:свобода слова, окупація, Україна - Росія, СТБ, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar