реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Росія захищає Тимошенко

Президент РФ Дмитро Мєдвєдєв висловився на підтримку заяви МЗС РФ щодо суду над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Це позиція всього російського керівництва", - сказав Мєдвєдєв у бесіді з журналістами "кремлівського пулу" у Сочі.

"Ми ж розуміємо, яким чином судять Тимошенко і за що. Її судять за домовленості з Росією, а не за колишні гріхи", - підкреслив він.

5 серпня МЗС Росії закликав Україну забезпечити неупереджений суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, підтвердивши, що угоди по газу в 2009 році були підписані на основі необхідних вказівок президентів РФ і України.

"Виходимо з того, що судовий розгляд щодо Тимошенко має бути справедливим і неупередженим, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотримання елементарних гуманітарних норм і правил", - говорилося в заяві МЗС РФ, розміщеному на сайті відомства.

У ній також зазначалося: "Всі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії та Україні".

Заява була зроблена у зв'язку з рішенням Печерського районного суду Києва заарештувати Тимошенко, яку Генпрокуратура України звинувачує в перевищенні влади при укладанні контракту на поставки російського газу в 2009 році.

В той же час, коли український уряд заявив про зменшення на третину замовлення обсягів закупівель російського газу, керівник "Газпрому" Міллєр негайно зреагував -- ви, мовляв, можете газ і взагалі не купувати, але заплатити мусите наче за куплений. Саме такі угоди підписала Юлія Тимошенко.



Теги:Україна - Росія, Газпром, Тимошенко, газові угоди


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Россия не только должна защищать Тимошенко, она ей просто обязана дать звезду Героя России за такой контракт.
avatar