реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росія створила угруповання, що може загрожувати Чернігівщині

Військовий експерт Владислав Селезньов повідомив, що росіяни створили нове угруповання військ "Север", яке виконує завдання на Бєлгородському напрямку і завдає ударів по Харківщині і Сумщині. Про це експерт розповів "24 Каналу".

За його словами, ЗС РФ готуються відбивати рейди, які проводять на території прикордонних областей Росії добровольці з РДК та Легіону "Свобода Росії". Для цього хочуть створити основу для нового угруповання, куди увійдуть війська новоствореного Ленінградського округу.

Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня. "Інформаційний спротив" повідомив, що угруповання "Сєвєр" створили на базі колишнього угруповання прикриття кордону (УВ "Брянськ", УВ "Курськ" та УВ "Бєлгород"). Ним керує генерал-полковник А. Лапін, який вже був на Чернігівщині на початку Широкої війни.

На цей момент, до складу "Сєвер" передано: 11-й армійський корпус (АК), без 7-го окремого мотострілецького полку; 138-а окрема мотострілецька бригада (омсбр) зі складу 6-ї загальновійськової армії.
Ймовірно, до складу УВ "Сєвер" також увійдуть визначені формування зі складу 44-го АК (зараз формується у Карелії), скоріш за все, й 25-та омсбр (ППД – м. Луга, Ленінградська обл. РФ).

"Угруповання становитиме загрозу для півночі Харківської, а також Сумської та Чернігівської областей. Зараз створюється скелет цього угруповання, а далі воно тільки "нарощуватиме м’язи". Наразі невідомо, чи все це пов'язано з можливим посиленням мобілізації у Росії" - сказав експерт.

Орієнтовно, УВ "Сєвер" буде нараховувати: до 46-48 тисяч особового складу; 350-360 танків; до 860 бойових броньованих машин; 940-950 артилерійських систем, починаючи з калібру 100-мм й включно із 120-мм мінометами;
реактивних систем залпового вогню 110-120 одиниць; до 4-6 пускових установок оперативно-тактичного ракетного комплексу.

В той же час експерт переконаний, що загрози масштабного наступу нема.



Теги:російсько - українська війна, угрупування Север, чернігівське прикордоння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar