реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Росія порушила договір про зону вільної торгівлі" -- Костянтин Іванов

В коментарі для газети "Сіверщина" обставин російської торговельної війни проти України президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов, зокрема, зазначив:

" Російська сторона, пропустивши вантажі з українськими товарами на кордоні, направила їх для розмитнення на внутрішні митниці. А вже там почали здійснювати ідентифікаційну перевірку, що є цілком законним. Але наказавши розвантажити продукцію, подальших дій митники не роблять. Так, скажімо, стоїть у Орлі та Тулі транспорт Корюківської фабрики технічних паперів зі шпалерами. Але ще більших збитків зазнають кримські постачальники фруктів та овочів -- протримані під гарячим синцем цілий день персики підлягають лише утилізації. А здійснювати утилізацію має право спеціальна установа в Росії..."

Президент Чернігівської регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов зазначив:" Дії російської сторони випливають із рішення кремлівської влади, про яке нам відомо з листування Федерації митних брокерів: вся українська продукція позначена як продукція, що походить із країни ризику. Повторюю: вся!"

Костянтин Іванов зазначив, що такі дії російської сторони є грубим порушення угоди про зону вільної торгівлі, що діє між Україною та Російською Федерацією.


Детальніше читайте в наступному випуску газети "Сіверщина", передплата на яку здійснюється по всій Україні.



Теги:Чернігівська регіональна торгово- п, Костянтин Іванов, російська торговельна війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Не потрібно плутати, по-перше, Росія виступає не від свого імені, а від імені МС з яким у нас немає зони свободної торгівлі, а, по-друге, оскільки Україна має наміри вступити у ЗСТ з Європою та підписати з ЄС асоціацію, то країни МС захищають свої внутрішні ринки від товарів європейського походження, до того ж ця ситуація виникла не в одну мить. Але ж зрозуміла позиція нашої влади, яка і у Європу хоче, і не хоче втрачали найбільший ринок збуту українських товарів, но при цьому залишитись білою та пухнастою, тільки так не буває! Потрібно нарешті узяти на себе відповідальність за те що відбувається у країні, а не шукати винних, то Росію та Білорусь, які не пускають українські товари, то "проклятих" коммуняків, які тільки на 20 дерибану майна залишили, а потрібно було б на 100!
avatar