реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Реклама і рецепти

«У цьому матеріалі нема рецептів, тому він не годиться», — було мені сказано, коли подав статтю про айву звичайну до одного журналу.

Виникло запитання: а чи треба в періодичній пресі подавати рецепти? Людина, замучена недугою, хапається, ніби втопаючий за соломинку, і випробовує на собі все, про що дізнається. Позитивним у цьому є віра у видужання. Якщо віри нема, хвороба, як правило, завершується трагічно. Медицина знає випадки, коли дистильована вода і мелена крейда, приписані як активні лікарські препарати, сприяли видужанню. Отже, віра — велика сила, яка переборює смерть.

Відомо, що людина індивідуально переносить хворобу, тому має індивідуально лікуватись. При одному і тому ж захворюванні одні й ті ж самі ліки о дним дають оздоровлення, іншим — погіршення. Про це твердить офіційна медицина. Про таке говорила і відома болгарська цілителька Ванга.

Треба сказати, що хімічні пігулки та рослинні мікстури — тільки частина засобів у боротьбі з хворобами. Більшу роль відіграють психіка і довкілля, навіть мова. У нас часто-густо без встановлення причин хвороби приписують купу ліків, які нещадно отруюють організм і прискорюють кінець життя.

Як кажуть медики, людина хворіє, доки думає про хворобу, облишить думати — одужує. Психологічний настрій з навіюванням думки про скороминучість недуги справді стимулює організм до боротьби з нею.

«Людина є тим, що вона їсть» — стверджує давня східна мудрість. Гіппократ у своїй «Гігієні» мудро застерігає: «Людина народжується абсолютно здоровою, а всі хвороби приходять до неї разом з продуктами харчування». Сьогодні багато дієт є шкідливими, а населення все більше стає жертвою харчування. Візьмемо для прикладу твердження про роздільне харчування. Наші далекі предки роздільно їли борщ і кашу — це і є справжнє роздільне харчування. Борщ має кислотну основу, а каша — лужну. Борщ — це споживання м’яса з овочами. У пісній страві білок давала квасоля. Спотворення борщу і погіршення його харчової якості стало при додаванні до нього картоплі, що наглядно суперечить нормам роздільного харчування, бо змішуються вуглеводи з білком, чим погіршується засвоєння м’яса.

Сьогодні ми знаємо, що спадкова інформація, накопичена рослинами і тваринами, засвоюється організмом людини разом з продуктами харчування і сприяє пристосуванню до навколишнього середовища. Через протиріччя в інформації, що надходить з їжею, втрачається енергія людини і знижується коефіцієнт корисної дії всього організму. Це трапляється при надмірному вживанні привізних продуктів.

Привізні бальзами, препарати рослинного і тваринного походження біоенергетично не сумісні з нашою місцевістю. Коли не збігається енергетика продукту, в людини виникає хвороба. Тому чужоземні мікстури й бальзами не лікують, як трубить реклама, а тільки шкодять.

Останнім часом стало модним у пресі подавати рецепти лікування буряком, капустою та іншими овочами. «Знавці» з настирливою впевненістю доводять, що буряк, скажімо, є кровотворним засобом, лікує злоякісні пухлини, знижує тиск. Капуста — універсальні ліки, знімає втому, лікує виразки шлунку, корисна при нервових перенапруженнях. Морква вирівнює кислотний баланс організму, лікує коронарну недостатність та порушення зору. Мак розчиняє каміння нирок. Квасоля — добрий профілактичний засіб проти діабету, запобігає утворенню каменів у нирках, зберігає зуби від кам’яного нальоту, перешкоджає ожирінню. Отже, не треба мудрувати, а харчуватись традиційними продуктами, національними стравами. Якби наші люди харчувались відповідно до українських звичаїв, то й не треба було б багатьох «видатних» рецептів та дієт.

Хвороби викликає безглузда реклама. Настав час законодавчо заборонити рекламу ліків, рецептів, дієт і харчових продуктів, щоб оберігати людей від шкідливих продуктів і прострочених ліків.

Михайло КУРДЮК,
консультант газети "Сіверщина" -- кандидат сільськогосподарських наук.
с.Тростянець,
Ічнянський район.




Теги:рецепти і реклама, баба Ванга, Курдюк, журетви реклами


Читайте також



Коментарі (0)
avatar