реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Народні джерела. Напій молодості

У Середньовіччі чарівники виготовляли з полину та вина фантастичний напій — еліксир молодості, який нібито міг продовжити молодість, а заодно — і людське життя. Рецепт напою залишила тодішня цілителька Хільдегарда. Вона писала: «Як тільки навесні зазеленіє полин, вичави з нього сік. Візьми червоне вино, вари його з медом, потім додай вичавленого соку. Полину має бути стільки, щоб його смак переважав над смаком вина й меду. Цей напій треба пити впродовж травня-червня кожного третього дня до сходу сонця: він знищить у тобі меланхолію, прояснить очі, зніме ревматичний біль, зміцнить серце й легені. Зігріє шлунок, очистить шлунково-кишковий тракт, приведе до порядку внутрішні органи».
Сучасні цілителі додають, що найкращою порою для виготовлення цього напою молодості є кінець квітня — початок травня, коли буйно зазеленіє полин. Вживають по одній-дві лікерні чарочки (20–40 г) перед їдою. Один день вживають, два дні пропускають. І так упродовж двох місяців. Дивовижно очищує організм.
Михайло КУРДЮК, с.Тростянець, Ічнянський район



Теги:здоровя, Напій молодості, полин, Курдюк


Читайте також






Коментарі (0)
avatar