реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Регіонали піднімаються!" - правління чернігівської "Просвіти"

Чернігівська обласна "Просвіта" імені Т.Шевченка, проаналізувавши підсумки виборів до Верховної Ради, відзначає першу за роки Незалежности перемогу на Чернігівщині некомуністичних, проєвропейських сил.

В той же час ми розуміємо, що війна Росії з нашою державою протверезила багатьох громадян України, і в меншій мірі - держслужбовців. Якби українська влада прислухалася до просвітян, які завжди говорили про загрози від Росії в інформаційній, культурній, релігійній сферах, то такого результату (здача Криму, війна на Донбасі) не було б.

Проте у нашій області і після Революції Гідности пропозиції просвітян - особливо кадрові - залишаються поза увагою вже нової влади, хоча всі недавні регіонали чудово почувають себе в ролі керівників. А для декого з них навіть створені нові підрозділи.

недавня сесія обласної ради показала, як регіонали (головний регіонал області Анатолій Мірошниченко, начальник департаменту культури, туризму, національностей та релігії ОДА Сергій Мойсієнко) та їх союзники, що досі прикривалися демократичними брендами (Олександр Нерета, "Фронт змін") пішли в атаку на керівницю підрозділу охорони культурної спадщини Валентину Мултанен, щоб усунути останню перешкоду для незаконної приватизації земель, які становлять археологічну цінність (кургани, могильники, охоронні зони тощо). багатолітню і принципову працівницю було звинувачено на сесії у корупції, не надавши можливості навіть виступити на свій захист. ніхто не запитав і думки провідних археологів. все закриває прагнення наживи. навіть сталінські суди імітували законність, надаючи людині останнє слово.

Тому правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка вимагає від депутатів обласної ради на наступній сесії скасувати своє рішення про звільнення В.Мултанен із займаної посади і продовжити з нею дію контракту.

Прийнято на засіданні правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка 22 листопада 2014 року. Голосували одноголосно: Василь Чепурний, Олександр Шевченко, Володимир Ступак, Валерій Рябченко, Іван Осадців, Надія Галковська, Андрій Глухенький, Юрій Соболь, Валерій Сарана, Сергій Павленко.



Теги:охорона культурної спадщини, чернігівська Просвіта, регіонали, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar