реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Редактору "Сіверщини" вручено ікону Божої Матері

У кафедральному Катерининському соборі Чернігова освячено чергову партію ікон, виконаних сучасною технікою, але зі збереженням традиційних особливостей старовинних українських ікон.

Виготовлення їх налагодив майстер Валерій Ключник. Освячення здійснили клірики собору отці Євген Орда та Володимир Лещинський. У інтерв'ю телебаченню о. Євген зазначив, що українська традиція іконописання, базована в Михайлівському Золотоверхому монастирі, Києво-Печерській Лаврі у 17 --18 століттях, суттєво відрізнялася від манери візантійського, суздальського чи болгарського письма. Проте із наступом на все українське московського синодального духу багато чого з тих традицій було втрачено. І тільки в незалежній Україні старовинні традиції відновлюються.

Майстер Валерій Ключник наголосив, що ми, українці, повинні бути великою родиною, як на козацькій іконі Покрови Богородиці. І подарував ікону Матері Божої Державної з предстоящими ангелами головному редактору "Сіверщини", голові обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василю Чепурному в знак подяки за підтримку газетою українських традицій.

Фото Віктора ТАТАРИНА



Теги:газета Сіверщина, Катерининська церква, Просвіта, українські ікони, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar