реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Рецепти та анекдоти від письменників

Українську літературу не можна подавати сумною і невеселою – переконаний Михайло Слабошпицький, який на письменниках «зуби з»їв». Тому й видав веселу книгу «Одкровення в кафе «Пегас», яка нещодавно була представлена в чернігівському культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо». Вашій увазі – кілька анекдотів та рецептів від українських письменників.

Леся ВОРОНИНА, дитяча письменниця, редактор журналу «Соняшник»

Якось Филимон віддав зарплатню коханці, а дружині помилково приніс квіти і шампанське. Обидві були щасливі.

«Студентська радість»
Скибки житнього хліба підсмажити на олії. Коли захолонуть, натерти часником, тоді покласти на них зверху рибні консерви (бажано сардини в олії). Перш ніж покласти консерви на хліб, їх треба добре розім’яти виделкою. Можна посипати порізаною петрушкою чи кропом.

Млинці «Ностальгійні спогади»
Почистити молодий соковитий кабачок. Потерти його на тертушці. Додати яйце, кілька ложок борошна й добре перемішати. Смажити на олії. Коли млинці стануть рум’яні з обох боків, посипати дрібненько порізаним часником і їсти зі сметаною.

Євген ДУДАР, гуморист –автор серіалу про «хутір Мозамбік» про себе: «Хто я? Постать. Літературно-мистецька. І трішки громадсько-політична. Величина – 168 сантиметрів (босий). Суспільна вага – 60 кілограмів (голий). Народився, як усі. Правда, в дитинстві батьки переконували, що мене «загубили цигани». Пізніше мій перчанський колега Михайло Прудник уточнив:»Вони вас не загубили, а просто викинули. Бо ви – дуже вредний…»

В час політичних перемін до кабінету високого державного чиновника заходить новий високий державний чиновник.

 Ну шо, казьол, доплигався? Бухгалтер… Ти хоч маєш понятіє, скоко буде дважди два?
 -- Понятія не маю… Але за формулою Скліфосовського можна підрахувати. Якщо до того числа, що вийде після множення два на два дописати тебе, т буде сорок…

Глінтвейн по-дударівськи
Беремо 300 г червоного сухого вина. 200 грамів кип’яченої води, 20-30 ягід калини (перем’яти), 10 горошин чорного перцю, 3-5 штучок гвоздики. Суміш довести до кипіння. Дати остигнути до 50 градусів. Додати (на смак) меду. Споживати інтелігентно, малими ковтками, думаючи про добрих людей і бажаючи їм усього кучерявого.

Богдан ЖОЛДАК
Найбільший письменник на Вкраїні – вага 150 кілограмів.

Сидить вуйко на полонині біля ватри, коли біжить поштарка, несе йому посилку од родичів із Канади. Розкриває він її, а там кава. Що воно таке? Читає інструкцію:
«Засипати одну ложку кави».
От він бере й засипає її до рота. Читає далі:
«Додати цукру до смаку».
От він і насипав туди теж. Читає:
«Залити окропом».
Вуйко бере з ватри казанок, наливає окріп у рота. Читає:
«Потім усе це ретельно перемішати».
От він і почав швидко крутити тулубом, примовляючи:
 Ох ці канадці, ох і зухи!

Супербульба
Є такі люди на Вкраїні, які печуть бульбу в духовці й, незважаючи на те, що поливають її там олією, одержують її пересушеною та жорсткою. Отож краще готувати так: почищену (або добряче вимиту й обтерту, з видаленими вічками) картоплю солять та кладовлять на олію, бажано до тефлонової пательні, й на малому вогні під накривкою печуть, час від часу перекладаючи на інший бік, аби утворити на кожній бульби ні 3-4 рум’яні скоринки. Поблагословившись, наминають.

Іван ДРАЧ про своє село: «Теліжинці – по простонародному – Козинці. Герб теліженець – коза в міліцейському кашкеті. Коза – зв»язок з античною цивілізацією. А наявність бодай однієї звивини (од кашкета!) – запорука успіху!»

Московські інтелігенти заходять в грузинський ресторан і радісно потирають руки од передчуття смакоти.
 Що у вас на перше?
 Макарони.
Гості сторопіли.
 А на друге?
 Макарони.
 Розумієте, ми – московська інтелігенція, ми розуміємо ваші агресивні настрої, але ми любимо ваші страви. Нам би хотілось чогось специфічного, гострого, кавказького, розумієш, батоно?
 Кинджал в жопа хош?

Салат «Григорій Сковорода»
Листя звичайного салату, перемішане з листям подорожника, але товчене обов»язково посохом мандрівника. Зерна волоських горіхів, схожі на маленькі мізки українських філософів. Товчені. Петрушка і кріп мають перевищувати наявність подорожника втричі.

В газеті "Сіверщина" -- ще купа анекдотів та рецептів. Читайте номер за 16 вересня!




Теги:анекдоти, Євген Дудар, рецепти, Слабошпицький, Іван Драч, Одкровення в кафе Пегас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar