реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Рашизм дорівнює фашизму

У Чернігівському історичному музеї імені В. Тарновського відкрили виставку з промовистою назвою.

Ідея виставки виникла в наукової працівниці музею Олени Трухан, коли вона почула про удар росіян по колишньому кінотеатру імені Щорса і пригадала, яким він був за часів німецького наступу в часи Другої світової війни.

«Головна мета – дати людям зрозуміти, наскільки сучасна росія є нацистською державою. І ми порівнюємо німецький фашизм часів 1940-х років із сучасним рашизмом. Фашизм із національним російським забарвленням сучасної росії», – каже Олена Трухан.

Найбільшим експонатом є основа касетної бомби – такими росіяни обстрілювали Чернігів. Вона займає значну частину виставкової зали. На решті площі – фотографії, картини, експонати з поля бою та карикатури. Сучасні фотографії руйнувань міста перегукуються з фотокартками тих самих місць Чернігова в 1940-х роках. Так само побудована й композиція з картинами.

Завершують виставку карикатури, на яких зображені Гітлер, Путін та Лукашенко. До речі, карикатури 1940-х років щодо нацистського фюрера дуже схожі своїм характером на карикатури сучасні, де показано вождя російського.
"Голос України"



Теги:Чернігівський історичний музей, рашизм, фашизм, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar