реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"Поділ міста на райони - ліквідувати!" - давня ідея Народного Руху

Подальша робота районних у місті Чернігові рад – питання суто політичне.

На цьому вчора, 19 січня, наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

За його словами, найближчим часом це питання вирішать або депутати міської ради, або воно буде вирішено на законодавчому рівні.

«Нас до цього підштовхує судова реформа, бо районні суди скасовані»,- відзначив голова.

Додамо, що це не перші заяви міських чиновників про можливу ліквідацію райрад. Зокрема, у відповіді на одну з електронних петицій заступник міського голови Сергій Фесенко зазначив, що додавати повноважень районним рада ніхто не буде і, скоріш за все, вони будуть ліквідовані.ПіК

Як повідомила прес- служба обласної організації Народного Руху, ідея ліквідувати поділ міста на райони виникла ще у час створення Руху. Час показав правоту її. Крім проїдання бюджетних коштів, створення додаткових кіл ходіння громадян за довідками, наділення великими пенсіями чиновників існування районів у місті нічого не дає.

"Так, гляди, скоро дозріємо і ще до однієї програми Руху - боротьби з бідністю, розробленої професором Черняков ще в 1994 році", - в'їдливо прокоментували рухівці.



Теги:районні ради в місті, Народний Рух, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Чому нахабно підміняються поняття?
Фактично пропонується ліквідувати органи місцевого самоврядування і мовчок про адміністративний поділ міста на Новозаводський і Деснянський райони і їх бюрократичні структури.
Може навпаки треба починати з ліквідації районного поділу міста як це робиться, наприклад, при утворенні об"єднаних громад.
До речі, у 1991 році демократична депутатська група "Черніігів" і рухівці  добилася проведення референдуму по скасуванню районного поділу міста, але через проведення 1 грудня 1991 року референдуму про незалежність України, його проведення було відтерміноване.
Безсумніву, бажання міського голови щодо ліквідації районних рад основане виключно на бажанні монополізації влади у місті, бо склад районних рад і їх керівництво не влаштовує панів Атрошенка і Куліча.
avatar