реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Радилися про "Сіверщину" в музеї першого голови "Просвіти"

Хоч і нечисельна громада зібралася в чернігівському музеї - заповіднику М.Коцюбинського на розмову про газету "Сіверщина" з нагоди її 25-ліття, але розмова вийшла цікавою.

І не тільки екскурсами в минуле - досить сказати, що саме завдяки "Сіверщині" Чернігівщина у 2002 році вийшла з "червоного поясу" голосувань за комуністів та інших лівих. Взагалі газета "Сіверщина" стала символом українства на Чернігівщині, адже її заснували та видавали обласне товариство "Просвіта" і крайова організація Народного Руху. Газета вистояла при режимі Кучми, не мала преференцій і за урядування Президента Ющенка, але за режиму Януковича була здійснена спецоперація по її знищенню і тепер доводиться "Сіверщину" відновлювати.

Колишні редактори газети Василь Чепурний та Петро Антоненко не стільки згадували минуле - а воно без перебільшення героїчне, адже видавати газету всупереч владі непросте діло - але й думали вголос про поширення газети. Особливо в сьогоднішній ситуації, коли пошта швидше є противником газет, аніж союзником.

Нинішній редактор газети "Сіверщина" Олександр Шевченко поділився планами з наступного року перейти на збільшений об'єм видання, яке завжди було за Україну. Пропозиції висловили і журналіст Віталій Божок з Корюківки та чернігівець, делегат минулого з'їзду ВУТ "Просвіта" Володимир Шупило.

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка закликає всіх небайдужих передплатити газету "Сіверщина" - тим паче, що це можна зробити по всій Україні!

Прес- служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:Василь Чепурний, газета Сіверщина, Олександр Шевченко, музей Коцюбинського


Читайте також



Коментарі (0)
avatar