реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Радикальний популізм Купрієнка на догоду Порошенку

В ефірі «Голос столиці» нардеп від «Радикальної партії» Олег Купрієнко повідомив, що 22 липня їхня політсила розпочала збір підписів за скликання позачергової сесії, зокрема для голосування за законопроект Порошенка 1776, щоб скасувати депутатську недоторканність. «Радикальний» нардеп переконує, що законопроект колеги Юрія Левченка 6773 навпаки затягує зняття депутатської недоторканності.

На думку Купрієнка, щоб швидко позбавити депутатів імунітету, необхідно підтримати президентський законопроект, який вже був проголосований в першому читанні. Мовляв, із законопроекту, який «хоч і застарів», достатньо вилучити статті про судочинство, які були змінені раніше. Буцімто не треба починати все спочатку, проголосувати за 1776 у другому читанні, та й по всьому.

Фаховому юристу, як себе любить називати Купрієнко, варто було б знати, що коли вносяться правки в законопроект, який передбачає зміни до Конституції, то так само необхідно збирати 150 підписів нардепів, тобто слід робити все заново. Однак, поки піпл хаває «радикальну» маячню, Купрієнко може продовжувати дурити українців.

Щодо позачергової сесії, то Купрієнко намагається робити вигляд, нібито він вірить в те, що депутати скасують свій відпочинок, повернуться з курортів ледве не в повному складі і необхідними 300 голосами позбавлять себе імунітету.

До речі профнепридатний законопроект, який так підтримує «радикал», пилиться у ВР з 2015 року! Тож постає питання, чому Купрієнко, який знає такий швидкий і простий механізм скасування недоторканності, мовчав стільки років?

Більш ніж очевидно, що «фаховий» юрист мовчав би і далі, якби Левченко не зареєстрував свій законопроект про скасування недоторканності.

Найбільшим популізмом є те, що про необхідність і терміновість зняття недоторканості говорить заступник голови регламентного комітету, який робив все можливе, щоб недоторканість з депутатів, подання по яким робила Генпрокуратура, не була знята.

Не секрет, що «Радикальна партія» часто виконує замовлення Банкової: безперервна критика Тимошенко, голосування за всі «злочинні» бюджети тощо, а тепер крики про необхідність голосування за профнепридатний законопроект Порошенка.

Фактично ж ті, хто «нестерпно хоче» зняти з себе депутатську недоторканність, відмовилися підписатися під законопроектом Левченка – їхні прізвища відомі. Це все що треба знати про «Радикальну партію».

Володимир ТИЩЕНКО, "Інформаційний акцент"



Теги:Юрій Левченко, свобода, Олег Купрієнко, Радикальна партія Ляшка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar