реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Радгоспне стане церковним

У неділю, 4 липня 2010 р., єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон звершив чин поставлення та освячення хреста на будівництво церкви в парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Радгоспне Ніжинського району.

Його преосвященству співслужили благочинний Ніжинського району протоієрей Сергій Чечин, настоятель парафії священик Олексій Котенко та священнослужителі благочиння. Після богослужіння преосвященнійший владика звернувся до присутніх із повчальним словом, в якому підкреслив, що храм – це особливе місце зустрічі людини з Богом, місце освячення людської природи, місце, де Господь, у святих таїнствах, подає нам свою благодать.

До речі, с. Радгоспне є порівняно молодим селом. Воно виникло у 1950-х роках, коли створювали Київське море. Саме жителі того регіону, де потім було створено водосховище, стали жителями Радгоспного – невеличкого села, яке розташоване у передмісті Ніжина. У селі ніколи не було храму, але після освячення хреста жителі переконалися – Господь Великий і чує їхні молитви.

На згадку про зустріч єпископ Іларіон благословив присутніх іконочками Пресвятої Богородиці.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, єпископ Іларіон, Ніжинський район, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar