реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Рабінович проїхав по українських могилах

Народний депутат України від "ОПЗЖ" Вадим Рабінович разом зі своєю командою намагалися уникнути зустрічі з громадськими активістами. Тому замість запланованого візиту на Вал політик приїхав до Вічного вогню на Болдину гору. Але, незважаючи на конспірацію, уникнути конфлікту не вдалося. Політик не встиг покласти квіти до монументу і ретирувався на своєму авто. Його АТОшники та інші активні молодики проводжали курячими яйцями. Усі удари прийшлися на авто, бо столичні політики вікна в них не відкривали.

На виїзді з алеї виникла сутичка між АТОшниками та поліцією. У хід навіть пустили газовий балончик. Дісталося усім, хто опинився в радіусі його дії. Автозак був напоготові. Мерседес, в якому був супровід Вадима Рабіновича, заблокували на зеленій зоні. Учасники сутички вимагали у поліціянтів аби вони склали протокол на порушників правил благоустрою. Поліціянтів було чимало і вони відволікли увагу протестувальників. За цей час Вадим Рабінович встиг виїхати за межі Чернігова.

Поліція затримала 10 активних учасників сутички, повідомила речниця Чернігівського відділу поліції Наталія Слабеняк. Юридичними наслідками конфлікту може бути адміністративний протокол чи кримінальне провадження. Поліція встановлює всіх учасників сутички.

«Особисто бачили Рабіновича за кермом, у мене є відеофіксація. І поліція, замість того, щоб зупинити автомобілі, які рухались по зеленій зоні, по історичному місцю, вони нас розсунули і дали поїхати їм у своїх справах», - сказав Олександр Тарнавський.
Зі слів Олександра Тарнавського, Нацкорпус їх блокував, щоб їм оформили протокол за проїзд по зеленій зоні.

Між представниками націоналістичних організацій та поліцією сталася штовханина. Вадим Антошин, заступник голови обласної організації партії «За життя» сказав Суспільному: автомобіль мусив заїхати на зелену зону з міркувань безпеки. Вони готові заплатити штраф, якщо є правопорушення.

За повідомленнями інформаційних сайтів

Довідка

Розміщений на Болдиних горах на площі 1,2 га курганний комплекс є одним з найбільших, відомих науці, в Україні некрополів ІХ—ХІ століть — складається з 6 курганних груп (загалом збереглося близько 230 курганів), що визначили заселену територію міста. Одні з найбільших — курган “Гульбище” знаходиться в північно-східній частині некрополя, має висоту 6 м (у давні часи 8,5 м), діаметр — 22 м, та курган “Безіменний” , який на думку професора Бориса Рибакова належить до 1-ї половини X сторіччя. Кургани Болдиних гір досліджувалися у 1872 і 1908 роках Д. Я. Самокввсовим, у 1965 році С. С. Ширинським.

Отже, Рабинович, його представник у Чернігові Антошин і їм допомагав колишній начальник чернігівської поліції Володимир Реберг - і українські могили. Це не могили їх предків - це могили предків українців!



Теги:Антошин, нацкорпус, єврейське лоббі, Рабинович, Болдині гори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar