реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Путіна може зупинити лише Генсек НАТО

«Зараз російську агресію можна зупинити лише завдяки жорсткій позиції Північно-Атлантичного Альянсу і його Генерального секретаря Андерса Фог Расмуссена».

Таку думку висловив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.

«Генсек НАТО має жорстко поставити Кремль перед вибором: або припиняєте підтримку терористів, або Альянс введе на територію України обмежений миротворчій контингент. Страх Путіна перед НАТО в цьому випадку може спрацювати. А щодо української сторони, то зараз як ніколи сприятливий момент для відновлення євроатлантичної інтеграції – підтримка курсу на НАТО з боку населення є рекордною за часів незалежності. Та й представники влади, наскільки мені відомо з власних джерел, готові розглядати залучення миротворчого контингенту країн НАТО у конфлікт на Сході, якщо ситуація буде погіршуватися», - підсумував експерт.

В свою чергу політолог та журналіст з Луганська Олександр Никоноров вважає, що Путін хоче втілити в життя план по захопленню не лише Донбасу,а й усієї Південно-Східної України:

«Вторгнення РФ в Україну під виглядом військових ДНР-ЛНР є частиною стратегії Кремля по захопленню України в декілька етапів. На теперішньому етапі Путін демонструє план окупації всього Донбасу для утворення т.зв. «Великого Придністров’я». Далі – це експорт сепаратизму та наступ російських військових від виглядом сепаратистів на Харків, Дніпропетровщину та Південь Запорізької області. Особливо важливий південний напрямок – Бердянськ – Генічеськ і далі - до Чонгару, де через сушу мають бути з’єднані території окупованого Криму та т.зв. «Новоросії». Паралельно з підпілля мають вийти диверсанти на Одещині, що були туди закинуті ще за часів Євромайдану у січні-лютому 2014 року. Фактично вони контролюють сепаратистські групи т.зв. «Кулікового поля», а також частину автономних груп професійних бойовиків. Наступні етапи передбачають організацію «Третього Майдану», потім - державного перевороту проросійськими силами з подальшою окупацією Центральної, Південної та Східної України. Але це можливе лише за умов створення «Великого Донбаського Придністров’я», дестабілізації Одеської області, наступу на Дніпропетровщину, південь Запоріжжя. Тому зараз вся відповідальність лежить не лише на армії та Національній гвардії, але й на всьому силовому блоці України. Якщо зусиллями СБУ та МВС вдасться ліквідувати антиукраїнське терористичне, озброєне підпілля, то сценарій Путіна зазнає фіаско, через що Кремль буде вимушений міняти стратегію по відношенню до України», - вважає політолог.

«Формула захоплення України Кремлем полягає в наступному: без терористичного сепаратистського підпілля неможливе ані захоплення Донбасу, ані дестабілізації інших південно-східних регіонів України; без відкритої діяльності проросійських політиків, точкових ударів "п`ятої колони" неможлива реалізація будь-якої політики Росії в Україні. Головне - розуміти це та відповідно реагувати», - зазначив Олександр Никоноров.



Теги:донбас, план Путіна, російсько- українська війна, Крим, НАТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar