реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Путін учить українців захищати свою мову

Давати законну, але жорстку відповідь на зухвалу поведінку мігрантів закликав прем`єр-міністр Росії Володимир Путін у своїй статті "Росія. Національне питання", опублікованій в "Независимой газете".

"Той, хто приїжджає в регіони з іншими культурними, історичними традиціями, повинен з повагою ставитися до місцевих звичаїв. До звичаїв російського та всіх інших народів Росії. Усяка інша - неадекватна, агресивна, зневажлива - поведінка повинна зустрічати відповідний законну, але жорстку відповідь, і в першу чергу з боку органів влади, які сьогодні часто просто не діють ", - пише прем`єр.

"Треба подивитися, чи всі необхідні для контролю такої поведінки людей норми містяться в Адміністративному та Кримінальному кодексах, в регламентах органів внутрішніх справ. Йдеться про посилення права, введення кримінальної відповідальності за порушення міграційних правил і норм реєстрації. Іноді достатньо попередити. Але якщо попередження спиратиметься на конкретну правову норму, воно буде більш дієвим ", - цитує РосБізнесКонсалтинг.

У своїй статті прем`єр також заявив про необхідність зміцнення судової системи і будівництво ефективних правоохоронних органів, щоб не допускати "невдоволення і радикалізації, з яким приймає мігрантів суспільство", а також вкорінення "розборок по понятіям".

Глава уряду РФ виступає також за те, щоб мігранти, які хочуть працювати в Росії, складали іспити з російської мови, літератури та історії країни.

Чим не інструкція для урядовців України? Тільки замість російської -- українську!



Теги:українська мова, українізація, мігранти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar