реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Психотерапія онлайн: плюси та мінуси

Психотерапія онлайн: плюси та мінуси

Обмеження, з якими зіткнулися майже всі українці за останні кілька років, дуже змінили життя. Спочатку карантин, а тепер і війна – це перевело майже всі сфери з офлайну до онлайн. Замовлення їжі та предметів домашнього вжитку вже не дивують. Також і онлайн консультація психолога стала зрозумілим явищем. Адже часто тільки так, віддалено, виходить підтримувати гігієну розуму, перебуваючи у будь-якій точці світу.

Чи ефективна допомога психолога онлайн

Зіткнутися з вибором формату зустрічей доводиться кожному, хто вирішив отримувати допомогу фахівця.
Багато хто досі впевнений, що це має бути лише офлайн кабінет психолога, де все обставлено певним чином. У такій ситуації легко розслабитися і довіритися співрозмовнику. Але є один момент: така думка сформувалася у тих, хто переглянув фільми про психологів.
Насправді ж можна набагато полегшити собі життя і нікуди не їхати. Залишаючись удома, у звичній обстановці, з улюбленою чашкою гарячого чаю чи кави, сеанс буде не менш атмосферним та спокійним. Особистий психолог онлайн – це набагато зручніше з урахуванням сьогоднішніх реалій.

Плюси та мінуси онлайн сеансів

До питання підходимо із двох сторін.

Переваги:

  • Якщо жити в режимі "встигнути все", як це відбувається у більшості, то часу зазвичай катастрофічно не вистачає. Навряд чи захочеться витрачати годину і більше, щоби доїхати до кабінету психолога. Адже потім чекає ще дорога назад. Набагато простіше онлайн терапія, коли ввімкнув ноутбук чи телефон – і ти вже у чаті зі спеціалістом.Географічна свобода – ще один плюс. Ви можете перебувати в межах України або тимчасово в іншій європейській країні, і при цьому не переривати спілкування зі своїм психологом.
  • Повна анонімність та конфіденційність онлайн формату зустрічей полегшує рішення звернутися за допомогою. Можна назвати чуже ім'я і навіть не включати відео, якщо так буде комфортніше.Безпека, мабуть, головний плюс сьогодні. Можна перебувати у себе вдома, у батьків чи у улюбленій кав'ярні – головне, щоб було відчуття свободи та безпеки. Адже саме це скорочує психологічну дистанцію на сеансах і дозволяє більше розкритися, щоб психотерапія була більш ефективною.

Недоліки онлайн терапії

Це технічні проблеми: з інтернетом або з технікою, які трапляються дуже рідко. Нечітка картинка або звук може перешкодити якісному спілкуванню, але цього легко уникнути, підготувавшись заздалегідь. А в офлайн кабінеті також можуть чекати неприємності у вигляді відключення світла або ремонту, що раптово розпочався за стінкою.
Вибирайте психолога онлайн Meclee та почніть покращувати своє ментальне здоров'я вже сьогодні.

Автор: Грудкова Тетяна




Теги:консультації, психотерапія, допомога онлайн, Психологія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar