реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Психлікарня для башкирських націоналістів

Каральна психіатрія - це реалії Російської Федерації. Через примусове психіатричне лікування пройшов не один десяток націоналістів з числа корінних народів РФ.

Раніше примусове психіатричне лікування застосовували до татарських самостійників: Рафіса Кашапова, Раїса Хабірова та інших. Тепер взялись і за башкир.

Цього тижня Рамілю Саїтову, відому башкирську активістку, яка не приховує своїх поглядів щодо самостійності Башкортостану, відправили на примусове психіатричне лікування.

Пані Раміля була затримана працівниками ФСБ, а згодом заарештована у листопаді 2020 р. Однак відправити її "на дурку" вирішили лише тепер - після хвилі масових протестів, що пройшла федерацією, зокрема і Башкортостаном, взимку цього року.

Їй інкримінують багато і різного. Наприклад, заклики до знищення так званих "поклонных крестов", які масово встановлюються в башкирських і татарських селах; спробу провести незаконні їїни (башкирські громадські зібрання); розпалення міжнаціональної ворожнечі щодо вірмен під час останньої війни за Нагірний Карабах тощо.
Звісно, з поглядами пані Саїтової можна не погоджуватися, але примусове психіатричне лікування...

На жаль, на відміну від історії з отруєнням Навального, різні там башкирські чи татарські націоналісти, яких перетворюють на овочі у психлікарнях - мало цікавлять Захід. Та що там Захід - це нецікаво навіть Україні, яка воює з РФ.

Навальний, для багатьох, - це втілення "іншої Росії". Росії, де не будуть вбивати бойовими отруйними речовинами, стріляти на вулиці, катувати в СІЗО чи примусово лікувати у психлікарні... принаймні росіян.

Павло ПОДОБЄД



Теги:башкири, каральна психіатрія, режим Путіна, Павло Подобєд, татари, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar