реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Проти простатиту — льон

Простатит, як і аденома передміхурової залози, пов’язані зі збільшенням простати і завдають чоловікам багато неприємностей, позбутися яких дуже непросто. Навіть операція радикально не розв’язує проблеми, адже причини виникнення цих хвороб численні. Тож і лікування має бути комплексним, спрямованим передусім на усунення хвороботворних чинників.

Хвороба може бути спричинена малорухомим способом життя, отже, слід систематично виконувати ранкову зарядку, багато ходити пішки. Потрібно утримуватися від нервового перезбудження, стресів, перевтоми на роботі. Крім того не допускати переохолодження, уникати вібрації, застійних явищ в органах малого таза (тобто затримки сечовипускання, випорожнення прямої кишки), сексуальних надмірностей.

Оскільки буває, що хвороба пов’язана з патологіями нирок, слід лікувати їх.

Як і будь-які розлади в організмі, простатит пов’язаний з харчуванням, з його допомогою можна як приглушити прояви хвороби, так і загострити їх. Так-от чай, кава, гостра їжа, тютюн, алкоголь — це подразники до загострення. А охочі до м’яса, яєць, жирів, зокрема і молочних, перебувають у групі ризику переродження доброякісної пухлини на злоякісну.

Допомагають підтримувати на належному рівні здоров’я різноманітні овочі та фрукти (на першому місці дієтологи ставлять капусту, сою, бобові). Адже вони поповнюють організм будівельним матеріалом, постачають вітамінами, мінеральними елементами, біоферментами тощо, а ще клітковиною, що поліпшує обмін речовин, виконує очисну функцію.
Насіння льону багате не лише клітковиною, а й ненасиченими жирними кислотами, а також лігніном, що справляє антибактеріальну та протиракову дію, тож корисне і для чоловіків, і для жінок.

У народній медицині здавна рекомендують за хронічного простатиту пити двічі на день по 1 ч. л. лляної олії.

А ще практикують клізмочки на ніч упродовж 2 тижнів: 25 мл лляної олії з допомогою маленької груші вводять у задній прохід.

Хворі п’ють по 80 мл 6 разів на день (за 15 хв до їди та за 30 хв після) відвар суміші: насіння льону (20 г), трава звіробою (40 г), хвоща польового (40 г), цмину піскового (20 г), цвіт бузини чорної (30 г), липи серцелистої (20 г), цикорію (15 г). 4 ст. л. подрібненої сировини залити 2 склянками окропу, кип’ятити впродовж 1 хв, настоювати — 20 хв. Курс — 3—4 тижні.

Одначе льон можна ввести в щоденний раціон, готувати на сніданок смачні, а головне, корисні страви, як пропонує М. Гогулан — грузинська цілителька. Тричі вона чула від лікарів фатальний вирок своєму здоров’ю, але, мобілізувавши волю, знання, наполегливість, перемогла хвороби. Тож, мабуть, до її порад щодо здорового харчування варто прислухатися.

Рецепти.
1—2 ч. л. лляного борошна залити на ніч 0,5 склянки холодної води. Уранці додати 0,5 склянки кислого молока чи 1 склянку соку грейпфрута.

До підготовленого, як у попередньому рецепті, лляного борошна додати вранці дрібно нарізаний апельсин чи мандарин, 0,5 склянки кисляку і 1 ч. л. неочищеного цукру (меду).

На ніч одночасно з лляним борошном, але в другій склянці, так само намочити 5—8 штук інжиру чи кураги. Уранці змішати і додати по 1 ст. л. меду і пророслих зерен.

1—2 ч. л. чистого лляного насіння залити на ніч 0,5 склянки холодної води, вранці додати терте (не на металевій тертці) яблуко, 20 родзинок, 1 ч. л. фруктового цукру (меду).

1,5 ч. л. лляного насіння замочити на ніч у 0,5 склянки холодної води, додати вранці 100 г полуниць, 0,5 склянки кисляку, фруктовий цукор.

До замоченого звечора лляного насіння додати терте яблуко, терту шкірку лимона, 20 родзинок, 20 розтертих мигдалин, 1 ч. л. меду.
2 ч. л. насіння замочити 1 склянкою холодної води, вранці додати півсклянки виноградного соку, по 1 ст. л. висівок та проростків.
Салат. До змеленого на млинку для кави лляного насіння додати багато зелені кропу, петрушки і часник.

Із скарбнички порад чернігівської обласної газети "Біла хата"




Теги:хворі нирки, простатит, сечовий міхур, лляне борошно, М.Гогулан, льон, газета Біла хата, аденома


Читайте також



Коментарі (0)
avatar