реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Проти фонду Дубіля порушено кримінальне провадження

Напередодні виборів до поліції Чернігова надійшов ряд повідомлень про непрямий підкуп виборців, а саме масову роздачу сертифікатів на придбання ліків.

15.07.2016 року слідчим відділом Чернігівського відділу поліції за заявою довіреної особи одного з кандидатів занесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом непрямого підкупу виборців. Заявник стверджував, що підкуп відбувався шляхом розповсюдження від імені одного з благодійних фондів сертифікатів на суму 200 гривень на придбання ліків в аптеках м. Чернігова. Викликаний діями фонду ажіотаж спричинив значні черги в аптеках, на які розповсюджувалась дія сертифікатів.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України («підкуп виборців»). Розслідування здійснює слідчий відділ Чернігівського відділу поліції.

Причиною звернення про підкуп виборців стало те, що прилуцький благодійний фонд Валерія Дубіля «Європа» поширював напередодні виборів у межах Чернігова сертифікати на отримання ліків у мережі аптек на суму 200 гривень. "Ліки України" очолює соратник Дубіля по бурхдивій прилуцькій діяльності кримінальних 90-х років Сергій Варнавський.

Про це повідомив сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області



Теги:Батьківщина, округ 206, Дубіль, медичні сертифікати, підкуп виборців


Читайте також



Коментарі (0)
avatar