реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Протест самоспаленням

Проти політики Москви знову протестують самоспаленням

10 вересня в Іжевську, біля будівлі Державної ради Удмуртії, незадовго до початку сесії, вчинив акт самоспалення Альберт Разін.

Разін – відомий в республіці вчений і авторитетний діяч удмуртського національного руху, активіст «Удмурт Кенеш» і клубу вчених «Тодосчи». Разін знаний своїми акціями з популяризації удмуртської мови та пікетами спрямованими проти політики русифікації удмуртів. Він неодноразово виступав із лекціями на захист удмуртського пантеїзму та пропагував збереження національної ідентичності.

Був одним з тих учених, які 14 червня минулого року звернулися з відкритим листом до голови Держради Удмуртії Алєксєя Прасолова і депутатів з вимогою не підтримувати законопроект про добровільне вивчення неросійських мов (а серед них удмуртської) в школах.

Не нагадує вам ця новина драматичну біографію Олекси Гірника або Василя Макуха? Якщо нагадує – чому ж українські ЗМІ та українські політики мовчать про самоспалення удмуртського вченого? Всі 450 депутатів, Президент, прем’єр-міністр, міністр закордонних справ не змогли зробити допис в твіттері? Закликати Росію скасувати правки до федерального закону «Про освіту», що підштовхнув людину до самоспалення? Зайняті? Все думають про перемогу над РФ?

Часом нам бракує широти бачення. Складається враження, що в мить, коли запалають башти московського Кремля – ми будемо обговорювати питання скорочення кількості депутатів в парламенті.

Павло ПОДОБЄД



Теги:Павло Подобєд, русифікація, розпад Росії, удмурти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar