реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Просвітяни -- Януковичу:" Не чіпайте нашу мову!"

Спільне засідання міського та обласного правлінь товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка прийняло звернення до Президента України Віктора Януковича. В ньому просвітяни вимагають дотримання статті 10 Конституції України, яка захищає державний статус української мови. "Спекуляція на мовних, національних та релігійних проблемах веде до розколу суспільства, а Президент зобов"язаний зміцнювати єдність держави, незалежно від політичної сили, з якої він прийшов до влади", -- заявляють чернігівські просвітяни.

Звернення ухвалили відомі в обласному центрі активісти товариства "Просвіта" -- журналіст Василь Чепурний, поетеса Надія Галковська, викладач Олександр Мисюра, голова ветеранської організації Михайло Данилюк, історик Сергій Павленко, політик Володимир Ступак, підприємці Олександр Шевченко (голова "Молодої Просвіти"), Олександр Жогалко, викладач Олександр Штань та ін.

Засідання правлінь "Просвіти" ухвалило також рішення про участь організації в регіональному турі фестивалю "Червона рута" та привітало з нагородженням орденами Надію Галковську та Сергія Павленка.




Теги:українська мова, Янукович, стаття 10 Конституції, Червона рута, Президент


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Люди должны говорить на языке на котором думают.А чем вам русский мешает?Уважайте людей живущих в Украине.
avatar
2
Шановні, на жаль, ваше звернення швидше за все, нічого не змінить. Бо для цієї людини, як і для багатьох українців, на жаль, ці питання дуже далекі й чужі. Який рівень інтелекту очільника держави, я вважаю, нагадувати не варто. Але мені дуже соромно за нашу так звану інтелігенцію, особливо зі східних областей, які поділяють такі дії президента. На мою думку, це показує справжню мораль народу, бо інтелігенція лише виражає її, так би сказати, в концентрованому вигляді. Звісно, мені дуже неприємно, що 12,5 млн. невігласів розпоряджаються(через своїх висуванців) моєю(та й вашою) долею. Це, як казав В.Ющенко, на їхній совісті. Але ще більша відповідальність на совісті 24 млн. чоловік, які їм це дозволили. Боюся, що й надалі навряд чи що зміниться
avatar
3
Было, есть и будет два языка главных в Украине - украинский и русский! А в Рухе человека 3-4 , они не указ народу. И называть их надо -антинародный рух.
avatar
4
Как я понял обращение написано от кучки нацистов с нафталиновым душком.
Когда дойдет до вас , что все ваши идеи необходимо было реализовывать лет так 100 назад.
Кому нужны ваши глечики , коломийки , вышиванки сейчас ???
просрали вы свое время , окончательно и безповоротно.
avatar