реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Криза минула. Порятунок є!

Днями від надійного джерела в Державній Адміністрації Президента України редакція газети отримала підготовлений Указ глави нашої держави, який планується оприлюднити вже у квітні цього року.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1010/5011 "Про налагодження взаємовідносин між владою та населенням і покращення добробуту українських громадян"

Для відновлення стабільності в державі, зменшення напруженості в суспільстві, недопущення подальшого нагнітання деструктивними силами негативної ситуації, що може призвести до протистоянь між владою і народом, виконуючи зобов’язання перед своїми виборцями та реалізуючи передвиборче гасло «Покращення життя вже сьогодні», а також реалізовуючи конституційне право громадян на достойне життя, постановляю:
1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 березня 2011 року «Про конкретні заходи у зв'язку із ситуацією, яка склалася, щодо загрози існуванню держави Україна».
2. Кабінету Міністрів з метою оптимізації цін на основні продукти споживання та вартості в наданні різних послуг населенню здійснити ряд конкретних заходів (термін — до 5 квітня).
3. Державному комітету інспекції за цінами розробити конкретні механізми щодо істотного зниження цін на основні види продуктів споживання, вартість послуг, де ОБОВ’ЯЗКОВО передбачити максимальний рівень цін (перелік додається).
4. Народним депутатам у терміновому порядку розглянути та прийняти Закон «Про кримінальну відповідальність за невиконання всіма господарчими суб’єктами та владними інституціями даного Указу Президента України» (проект закону додається).
5. У вищих та середніх навчальних закладах переглянути систему навчання з відповідною диференціацією: для студентів, у сім’ях яких сукупний місячний дохід не перевищує 5-ти тисяч гривень, встановити плату за навчання не більше 5 відсотків від усієї вартості, визначеної на весь період навчання керівництвом навчального закладу. Для тих, у кого в сім’ї сукупний дохід не перевищує 2,5 тисячі грн, а також дітей-сиріт вартість навчання є повністю безоплатною. Для студентів, у сім’ях яких сукупний дохід перевищує 5 тисяч гривень і більше, плата за навчання здійснюється в повному обсязі, але не більше 20 відсотків річного доходу сім’ї.
6. Керівникам навчальних закладів забезпечити 100-відсоткове проживання студентів (за їх бажанням) у гуртожитках. Новоствореному антикорупційному Комітету здійснити перевірку щодо приміщень, які раніше значилися як гуртожитки й були пізніше продані під офіси та інші установи. У разі виявлених та підтверджених фактів порушити кримінальні справи проти посадових осіб, які винні у таких видах відчуження майна, незалежно від займаної посади і службового статусу.
7. Обласним, районним держадміністраціям терміново переглянути тарифи на комунальні послуги. При розрахунках визначити вартість, яка не повинна перевищувати 100 грн на одну сім’ю, сукупний дохід якої не перевищує 2 тисяч гривень на місяць, включаючи вартість опалення, водо- та газопостачання. У разі, якщо сукупний дохід сім’ї не перевищує 1 тисячі гривень, плата за надання комунальних послуг повинна становити не більше 50 грн з кожної сім’ї, незалежно від її кількості (членів сім’ї).
8. Обласним, районним, міським, сільським (селищним) радам та місцевим адміністраціям вжити заходів стосовно повернення приміщень дитячих дошкільних закладів (дитячих садків) місцевим громадам без компенсаційних виплат юридичним або фізичним особам, навіть якщо вони вкладали кошти в реорганізацію або ремонт приміщень зазначених закладів.
9. Реорганізувати податкову службу (інспекцію) з метою скорочення чисельності апарату на 75 відсотків, ліквідувавши окремі підрозділи (містяться в додатку).
10. Для неухильного забезпечення даного Указу СТВОРИТИ державний орган з особливими повноваженнями і підпорядкувати Президенту України — Антикорупційний комітет — для контролю за діяльністю посадовців усіх рівнів та структур. Новоствореному органу здійснити невідкладну перевірку джерел придбання нерухомого майна, яке знаходиться у власності посадово-службових осіб та їхніх родичів, щонайперше суддівського та прокурорського корпусу, працівників правоохоронних органів, цивільних установ, які мають державні функції (соціального забезпечення, комунальних служб, дозвільно-інвентаризаційної та інших систем).
11. Суворо заборонити комплектування Антикорупційного комітету при Президентові України колишніми та нинішніми працівниками міліції, прокуратури, податкової та митної служб, а також інших правоохоронних та силових відомств.
12. Для поліпшення умов підростаючого покоління передати Президентську резиденцію «Межигір’я» дітям-сиротам із подальшим створенням на базі цього комплексу Всеукраїнського закладу відпочинку для дітей. На місцях в усіх регіонах країни повернути у власність місцевих громад приміщення колишніх піонерських таборів та інших дитячо-юнацьких закладів.
13. Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» вжити заходів щодо суттєвого зниження цін на пальне для автотранспорту. З урахуванням усіх нарахувань ціна на бензин вищого ґатунку (А-95) не повинна перевищувати 4,50 грн за літр.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ
м. Київ
31 березня 2011 року
№ 1010/5011

Від редакції.
Нагадуємо, що Укази Президента та закони України набувають чинності з дня опублікування їх в офіційних виданнях («Голос України», «Урядовий кур’єр») або ж в інший спосіб, про що зазначається у прийнятих законах та указах. У зв’язку з тим, що ми цей документ отримали неофіційно і вміщуємо його лише для ознайомлення з інформацією, просимо поки що не керуватися ним в офіційних закладах як підставою для забезпечення ваших прав та інтересів. Це можна буде зробити незабаром — після опублікування цього указу в офіційних державних виданнях.


ГАЗЕТА "БІЛА ХАТА", м. Чернігів






Теги:1 квітня, Янукович, Небезпека, добробуд, указ, Україна, громадян, гумор, Президент


Читайте також



Коментарі (13)
avatar
1
Забули про вівсянку ...
avatar
2
Для Анатолія. Коли писався указ, то про вівсянку, мабуть, ніхто не здогадувався, що і з нею будуть проблеми
avatar
3
Ну что ж, Ваша первоапрельская шутка удалась – люди клюют.
Поздравляю «Білу хату», молодцы! biggrin hands
avatar
4
Как Дуб на троне посадили- златую цепь братки спилили Команду Дуба Чечекот всем кнопкодавам подает В Верховной Зраде на дорожках следы кровавые зверей Что стульями не понарошку бьют стариков ( не из людей) Там Ганька вслед за Дубом ходит на журналюг тоску наводит И применяет ложь и прыть чтоб тупость Лидера прикрыть Пойдешь направо- там Азаров Налево- хитрый молдован Что ни министр- герой кошмаров Что ни советник - то болван Там нет людей средь них нормальных Куда ни глянь- везде бандит Правителей РЫГИ-АНАЛЬНЫХ народ свободный победит Терпенье лопнет у народа И власть отнимут у урода
И сгинет зло и сгинет тьма ДАВНО БАНДИТОВ ЖДЕТ ТЮРЬМА
avatar
5
Я сильно удивился остроумному подходу газеты, ибо больше замечены ноющего характера... Побольше и почаще надо применять такие приемы
avatar
6
Последнюю осень! (ДДТ)

Последнюю осень мы смотрим премьеры -
От смеха все на пол летят сигареты
В эфире яичко сбивает премьера,
И мы наблюдаем за тенью и цветом...

Игривая буря шутя разметала
Все то, что душило нас пыльною ночью
Все то, что пугало и быдлом считало
Карпатским мальчишкой разорвано в клочья...

Последнюю осень!..
Последнюю осень...

Любимый наш шут, Виктор Федорыч, милый,
Ну что же вы нам ничего не сказали,
Что вас там так круто за яйца схватили
А то на кассету бы все записали...

Последнюю осень!..
Последнюю осень...

Хорошая шутка шутя поглотила
Все страхи... Ведь были мы все дураками!..
Вы больше не вспомните то, что здесь было
И к яйцам чужим не коснетесь руками...

Уходят в последнюю осень уроды,
Шуты и понты, дураки и подлизы
Друзья, слишком долго мы ждали Свободы...
Пора ее взять! И - не "сверху", а "снизу"!..

Последнюю осень!..
Последнюю осень...

Он Самый

avatar
7
Нет! Невозможно стало жить
В родимой Украине
Морозным утром, в ноябре
Взбесились апельсины
С грейпфрута крышу сорвало
Хурма в глубокой коме.
Инжир в автобусе рвало
Айва лежит в дурдоме
В стране кошмар, в стране хаос
Запружены майданы.
Ширнулся за углом кокос
Обкурены бананы
Товарищ! В этот грозный час
Опасны даже фрукты
Учись распозновать врага
И сберегать продукты.
avatar
8
Чё, вам журналюги, делать нечего, так придумываете всякие статейки, льющие грязь на Президента. А самым слабо, упарвлять и решать насущные и ежедневные проблемы. Вы все так понимаете легко и превратно, журналистская братия, что вам кажется - махни волшебной палочкой и все сразу будет... Работать надо, чтобы все было по таким ценам, как вы тут указываете...
avatar
9
А я тут відкопав ось таку шараду. Може пригодиться?

Наш первый слог любой узнает,
Ведь он венчает алфавит.
Второй – язык наш засоряет.
Две буквы. Слово-паразит.
А третий – основное слово
Из лексикона неких птиц
(Не будь их с нами, мы бы вскоре
Остались вовсе без яиц).
Последний слог – ужасный вирус,
Переходящий быстро в СПИД.
А вместе – хам, довольный жизнью,
ТОМУ ЩО не в тюрьме сидит.
avatar
10
Відповідь Сарату:
Журналюги-то працюють, і більшість звичайних українців працює (якби ж то ще тільки на себе!). Якщо не доводилось би віддавати більшу частину заробленого на "утримання" того ж президента і Ко, то й жили набагато б краще. А якби ще й Президент працював, так, як треба, хоч один день — то було б велике свято!!! І чому ж "слабо управлять"? Кожний впливає на суспільство тими методами, які йому доступні. От журналісти, наприклад, пишуть статті, щоб донести іншим важливу, а іноді — смішну, інформацію. Так що треба вміти розслаблятися і сміятися хоча б 1 квітня!
avatar